Fumara.gr

Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα μαστίχας

Δύσκολο να αντισταθείς σε ένα ωραίο γαλακτομπούρεκο. Είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά. Η Κατερίνα Λένη το φτιάχνει σε δύο διαφορετικές εκδοχές, κλασικό, στο ταψί και σε ατομικά τριγωνάκια, οπότε διαλέγετε όποια προτιμάτε. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση γίνεται θαυμάσιο, με ανάλαφρη κρέμα, αρωματισμένη με μαστίχα, που για έξτρα μυρωδιά μπαίνει και στο σιρόπι.

Έχετε υπόψη ότι η κρέμα θέλει προσοχή και συνεχές ανακάτεμα και ότι στη συνέχεια έχει και λίγη αναμονή: χρειάζεται δύο-τρεις ώρες στο ψυγείο για να σφίξει. Το φύλλο Βηρυτού είναι μια πολύ καλή επιλογή, μπορείτε όμως κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε και φύλλο κρούστας. Μόλις είναι έτοιμο το γαλακτομπούρεκο, το βγάζουμε από το φούρνο και την ώρα που είναι ακόμη ζεστό, το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 1200 ml γάλα πλήρες
  • 800 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. μαστίχα σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 5 γρ. μαστίχα σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη
  • αποξηραμένα άνθη
  • 150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα

Εκτέλεση

  1. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά πώς να το φτιάξετε:

ethnos.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK