Fumara.gr

Ποτέ δεν πρέπει να τρως τα αποφάγια – Ποια αποφάγια πρέπει να πετάξεις αμέσως

Όταν δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα, τότε τα αποφάγια ενός προηγούμενου γεύματος μπορεί να σε σώσουν. Ωστόσο, πριν τα καταναλώσεις πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι γιατροί προειδοποιούν πως ορισμένα περισσεύματα φαγητού μπορεί να θέσουν την υγεία σου σε κίνδυνο.

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις ποια αποφάγια πρέπει να πετάξεις αμέσως.

1. Μην τρως ποτέ αποφάγια που ξεμείνει για πάνω από 2 ώρες

Καμιά φορά όταν φτιάχνεις ένα φαγητό στην κατσαρόλα, και φας ορισμένη ποσότητα, ξεχνάς να βάλεις την υπόλοιπη στο ψυγείο. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οτιδήποτε βρίσκεται εκτός ψυγείου για για ένα χρονικό διάστημα δεν είναι ασφαλές προς κατανάλωση

«Η ψύξη των πειρισσευμάτων φαγητού μέσα σε 2 ώρες στην κατάψυξη ή σε κρύες θερμοκρασίες θεωρείται ασφαλής» ανέφερε η διαιτολόγος Katherine Zeratsky, στο USA Today.

2. Πρέπει να πετάξεις οποιοδήποτε προετοιμασμένο φαγητό που δεν καταψύχθηκε πολύ γρήγορα

Όσο επώδυνο και αν είναι, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο μόνος τρόπος να διαχειριστείς τα απομεινάρια που που έχουν μείνει έξω για πολύ ώρα είναι να τα πετάξεις. Στις λανθασμένες θερμοκρασίες, τα βακτήρια θα μεγαλώσουν στο φαγητό που έχει μείνει έξω για πολύ καιρό. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε φαγητά που δεν είναι κρεατικά, όπως τα μακαρόνια, το ρύζι και τα φασόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), αυτό σημαίνει ότι τα πιάτα που κάθονται έξω για δύο ή περισσότερες ώρες θα πρέπει να πετιούνται στα σκουπίδια. Επίσης, πρέπει να είστε προσεκτικοί με το φαγητό του καλοκαιρινού σας μπάρμπεκιου: Το Υπουργείο προειδοποιεί επίσης ότι τα τρόφιμα που κάθονται έξω σε θερμότερες θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών θα πρέπει να απορρίπτονται μετά από μια ώρα.

3. Τα φαγητά πρέπει να ζεσταθούν ξανά για να είναι ασφαλή

Το να ζεστάνεις ξανά το φαγητό σου στη σωστή θερμοκρασία δεν είναι μόνο για την άνεση ενός ζεστού γεύματος. Είναι επίσης απαραίτητο για την απομάκρυνση μικροοργανισμών που μπορεί να σε αρρωστήσουν.

«Συστήνεται να ζεστάνεις ξανά τα αποφάγια σε μία αρκετά ζεστή θερμοκρασία (80 βαθμούς Κελσίου), για να διασφαλίσεις ότι είναι ασφαλή προς κατανάλωση και ότι τα βακτήρια έχουν ελεχθεί» ανέφερε ο Zeratsky στο USA Today. Για να είσαι σίγουρος για τη σωστά θερμοκρασία, χρησιμοποίησε το θερμόμετρο φαγητού, ειδικά αν έχεις βάλει το φαγητό στα μικροκύματα.

Το USDA συνιστά επίσης να καλύψετε τα αποφάγια σας ενώ θερμαίνονται για να διατηρήσετε την υγρασία και να βεβαιωθείτε ότι το φαγητό σας έχει θερμανθεί σε όλη τη διαδρομή.

Ακόμα και αν βάλεις τα αποφάγια στο ψυγείο πριν περάσεις το 2ωρο πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορείς να τα καταναλώσεις έως και 3-4 μέρες αφότου μπήκαν στο ψυγείο. Μετά πρέπει να πετάξεις το αποφάγια.

ΠΗΓΗ: bestlifeonline

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK