Fumara.gr

Τυρόπιτα περέκ: Φτιάξτε την πιο λαχταριστή πίτα που τρώγεται χωρίς ενοχές

Θέλετε να κάνετε μία διαφορετική τυρόπιτα από τις συνηθισμένες; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε την τυρόπιτα περέκ. Η γεύση της είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει τόσο εσάς, όσο και τα υπόλοιπα άτομα που θα τη δοκιμάσουν. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τη συνταγή, αυτή βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Υλικά συνταγής

  •  8 φύλλα περέκ
  •  200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
  •  100 γραμμάρια μυζήθρα
  •  200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Τυρόπιτα περέκ: Εκτέλεση συνταγής

  1.  Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.
  2.  Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
  3.  Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
  4.  Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
  5. Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
  6.  Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
  7.  Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω.
  8.  Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
  9.  Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.

Αυτό ήταν! Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK