Fumara.gr

Τι να το κάνω τόσο γάλα; Εύκολο και γρήγορο Γλυκό με 2 γάλατα !!!

Εύκολο και γευστικότατο!

Υλικά (παντεσπάνι):

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
  • μισό νεροπότηρο νερό,
  • 1 βανίλια,
  • 1 νεροπότηρο αλεύρι φαριναπ.

Εκτέλεση : 

Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα!!

Χτυπάμε τους κρόκους,με το νερό,βανίλια αλεύρι.

Ενσωματώσουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις,το τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς,αντιστάσεις,για 3Ο λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βγάζουμε το αναποδογυρίζουμε και το τρύπα με με ένα ξυλάκι από σουβλάκι παντού.

Το ξανά τοποθετούμε στο ταψί κανονικά και σε ένα μπολ αραιώνουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 4 νεροπότηρα γάλα φρέσκο και 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.

Το τοποθετούμε για 4 ώρες ψυγείο.

Κρέμα καραμέλα :

Βάζουμε σε κατσαρολάκι στην φωτιά 1 νεροπότηρο ζάχαρη,ανακατεύουμε να λιώσει και να πάρει χρώμα καραμέλας ,ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,ανακατεύουμε, και τέλος 1 νεροπότηρο νερό και 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι αραιωμένο σε λίγο νεράκι.

Ανακατεύουμε να δέσει.

Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε πάνω στο γλυκό.

Το βάζουμε το γλυκό ψυγείο για ένα βράδυ!!!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

πηγή : xrysessyntages.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK