Fumara.gr

Πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη «Mu» σε σχέση με τη Δέλτα

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εξήγησε ότι προς το παρόν η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να μας ανησυχεί πιο πολύ σε σχέση με το μεταλλαγμένο στέλεχος «Mu» του κορονοΪού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, o κ. Βασιλακόπουλος ήταν σχετικά καθησυχαστικός σε σχέση με τον κίνδυνο που θέτει για τη Δημόσια Υγεία η μετάλλαξη «Mu» του κορονοϊού, η οποία έφτασε και στη χώρα μας.

O κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι η μετάλλαξη «Mu» δεν είναι καινούρια. Έχει περιγραφεί από τις αρχές του έτους στην Κολομβία και υπάρχει μεγάλη διείσδυση μόνο σε αυτήν (39% των κρουσμάτων) και στο Εκουαδόρ. Έχει εντοπιστεί και σε άλλες χώρες αλλά στις περισσότερες χώρες δεν επικρατεί. Γι αυτό δεν κατατάσσεται ακόμα στα στελέχη ανησυχίας αλλά στα στελλεχη ενδιαφέροντος και παρακολουθείται.

«Το στέλεχος μάλλον προκαλεί λιγότερα προβλήματα στα εμβόλια μας. Βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο Άλφα και στο Δέλτα» ανέφερε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι ο Άντονι Φάουτσι προέβλεψε ότι μάλλον δεν θα επικρατήσει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Δέλτα

Η εξάπληωση της μετάλλαξης «Μu» οφείλεται σε κάποιες μεταλλάξεις στη δομή και σε κάποιες αλλαγές που είναι μοναδικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μελετάται αλλά δεν πρέπει να πανικοβαλόμεθα. Δεν μοιάζει να είναι σαν το στέλεχος Δέλτα. Το μεταλλαγμένο αυτό στέλεχος δε σημαίνει ότι είναι πιο μεταδοτικό. Το μεγάλο πρόβλημα μας είναι το Δέλτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τέλος, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, εξηγώντας ότι αν οι μη εμβολιασμένοι δίνουν ευκαιρίες στον ιό να μεταλλαχτεί τότε υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψει ένα στέλεχος πιο μεταδοτικό από το Δέλτα. Γι αυτό η εμβολιαστική κάλυψη πρέπει να φτάσει το 85%.

news4health.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK