Fumara.gr

Μήπως να το ξανασκεφτείτε; – 8 λόγοι που πρέπει να φάτε αβγά το Πάσχα!

1 μέτριο αβγό έχει περίπου 60 θερμίδες!

Τα κόκκινα αβγά πρωταγωνιστούν σε όλα τα πασχαλινά τραπέζια, τόσο το βράδυ της Ανάστασης όσο και την Κυριακή του Πάσχα.

Αρκετές μάλιστα είναι οι φορές που τα βρασμένα κόκκινα αβγά παραμένουν στο σπίτι μας για πολλές ακόμη μέρες.

Εμείς λοιπόν σου παρουσιάζουμε 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη διατροφική αξία του αβγού και σίγουρα αγνοείς!

Οι παρακάτω πληροφορίες μάλιστα αφορούν 1 μέτριο αβγό που έχει περίπου 60 θερμίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Προσφέρει 6 γρ. πρωτεΐνης, καλύπτοντας περίπου το 12% των ημερήσιων αναγκών. Το αβγό είναι ιδανικό για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα καθώς συνδυάζει πρωτεΐνη (απαραίτητη για την υγεία των μυών, των μαλλιών, του δέρματος και πολλών ακόμη λειτουργιών του οργανισμού) με λίγες θερμίδες.

2) Περιέχει το 12% των ημερησίων αναγκών μας σε ριβοφλαβίνη (Β2), μια βιταμίνη ζωτικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας, για την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

3) Δίνει στο σώμα περίπου το 9% της απαραίτητης βιταμίνης Β12, ζωτική για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

4) Καλύπτει το 20% των ημερήσιων απαιτήσεων σε σελήνιο, του ιχνοστοιχείου με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

5) Περιέχει επίσης φώσφορο, βιταμίνες D και Α, φολικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο.

6) Το αβγό είναι η πιο οικονομική, πλήρης και ανεπεξέργαστη μορφή πρωτεΐνης. Επίσης έχει την ιδανική “συσκευασία” για να το έχουμε μαζί μας για σνακ ή ένα ελαφρύ και διαιτητικό γεύμα στο γραφείο.

7) Έχετε αυξημένη χοληστερόλη;

Ένα αβγό δίνει στον οργανισμό το 55% του ημερήσιου ορίου, γεγονός που σημαίνει πως ακόμη κι αν έχετε αυξημένη χοληστερόλη το αβγό δεν ανήκει στις “απαγορευμένες” τροφές!

8) Κρόκος, ο πολύτιμος

Η χολίνη που βρίσκεται στον κρόκο του αβγού είναι απαραίτητη για το σχηματισμό της ακετυλοχολίνης, ενός σημαντικού νευροδιαβιβαστή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της χολίνης στο σώμα αποθηκεύεται στα φωσφολιπίδια, μια μορφή λιποκυττάρων κυρίως με τη μορφή της λεκιθίνης. Η λεκιθίνη είναι απαραίτητη για τη μεταφορά και το μεταβολισμό των λιπών στο σώμα.

Οπότε η -πάντα σοφή- φύση που έχει εμπλουτίσει τα αβγά με χοληστερόλη, τους έχει δώσει παράλληλα την απαραίτητη ουσία για να βοηθήσει το σώμα να τη διαχειριστεί.

πηγή : athensmagazine.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK