Fumara.gr

Η τέχνη του κεφτέ: 6 μυστικά για ζουμερά και αφράτα κεφτεδάκια, τα πιο νόστιμα που φάγατε ποτέ

Ζουμερά κεφτεδάκια: Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία έχει να κάνει με τα κεφτεδάκια. Είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές των Ελλήνων. Σε περίπτωση που θέλετε να τα μαγειρέψετε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή, η οποία βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

Ζουμερά κεφτεδάκια: Υλικά συνταγής:

  •  1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος.
  •  1-2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί.
  •   1 αυγό.
  •   Αλάτι.
  •   Πιπέρι.
  •   1/2 ντομάτα.
  •   1 κρεμμύδι.
  •   3-4 σκελίδες σκόρδο.
  •   1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη.
  •   1/2 ματσάκι μαϊντανός.
  •   1/2 ματσάκι δυόσμος.
  •   1 κουταλιά του γλυκού ξίδι,.
  •   Αλεύρι για το πανάρισμα.
  •   Λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση συνταγής:

  •   Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ για να κάνετε κεφτεδάκια.
  •  Πλάθετε, τα περνάτε από το αλεύρι και ύστερα τα τηγανίζετε.

Ζουμερά κεφτεδάκια: Λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά

– Ζυμώστε αρκετά. Όσο περισσότερο, τόσο πιο αφράτα. Ο ιδανικός χρόνος είναι 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά για να κάνετε κεφτεδάκια.

-Χρησιμοποιήστε μερικές κουταλιές της σούπας σόδα-αναψυκτικό.Χάρη στο ανθρακικό που περιέχει, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και αφρατεύει το μίγμα.

–  Μουσκέψτε το ψωμί. Έτσι η υγρασία απλώνεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα και δεν χάνεται στο τηγάνισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Ραντίστε με νερό. Την ώρα που το ζυμώνετε ρίξτε μερικές σταγόνες νερό για πιο μαλακό αποτέλεσμα.

– Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά νωπό ώστε να κολλάει ελαφρώς στα χέρια, αλλά να μπορεί να σχηματιστεί σε μπαλάκια.

–  Αφού ζυμώσετε αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτσι τα αρώματα θα ενσωματωθούν καλύτερα στη γεύση του.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK