Fumara.gr

Γαλατόπιτα με πλούσια υλικά και γεύση με πολύ ωραία παρουσίαση – χωρίς φύλλο

Μια πολύ όμορφη συνταγή

Υλικά

  • 1lt γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • Φλούδα και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Άχνη ζάχαρης, κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε δύο αυγά με μισή κούπα ζάχαρη και μια βανίλια.Τα αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,την υπόλοιπη ζάχαρη ,το ξύσμα και τη φλούδα.Μολις πάρουν βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανακατευουμε και μόλις αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το το μείγμα των αυγών.

Ανακατευουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.Βουτυρωνουμε ένα ταψακι 30 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β. αέρα για 40λ. ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

πηγή : “Σοφία Θεοδωρίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Elena Psillia”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK