Σμυρνέικη πίτα: Σας αρέσουν πολύ οι πίτες που είναι φτιαγμένες με παραδοσιακή συνταγή; Πώς θα σας φαίνονταν να δοκιμάσετε να κάνετε μία αφράτη πίτα, με πιπεριές και πατάτες; Η συνταγή από τη συγκεκριμένη πίτα είναι από τη Σμύρνη και όσοι τη δοκιμάζουν, μένουν με ανοιχτό το στόμα. Αναλυτικότερα:
Σμυρνέικη πίτα – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Σμυρνέικη πίτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 2 πράσινα κρεμμύδια
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι γάλα
- 3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Αλατι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σμυρνέικη πίτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.
- Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.
enimerotiko.gr
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK