9χρονη παχύσαρκη δεχόταν bullying από τους συμμαθητές της όμως έχασε 30 ολόκληρα κιλά και εμπνέει τους πάντες

Η αλλαγή του τρόπου ζωής μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά όταν μια επιτυχία οφείλεται σε προσωπική προσπάθεια είναι αξιοθαύμαστη και μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους.

Ένα κορίτσι πάλευε με το βάρος του, το οποίο του προκαλούσε άγχος και θλίψη. Η ταλαιπωρία της έκανε τη μητέρα της να αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στον τρόπο ζωής της.

Η 9χρονη Breanna Bond, από το Clovis της Καλιφόρνιας ζύγισε 84 κιλά το 2011. Το βάρος της δυσκόλευε την κίνησή της, ακόμα και την αναπνοή της. Οι γονείς της ήξεραν ότι ήταν υπερβολικά υπέρβαρη για ένα 9χρονο κορίτσι, και αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να το αντιμετωπίσουν.

“Είχαμε κάνει εξετάσεις για όλα, από το θυρεοειδή έως τον διαβήτη, και όλες είχαν καλά αποτελέσματα, οπότε ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε άλλα βήματα,” δήλωσε η μητέρα της Breanna, η Heidi Bond.

Η Breanna δεν είχε μόνο δυσκολίες στο περπάτημα και την αναπνοή από το υπερβολικό της βάρος, αλλά δεχόταν επίσης bullying από τους συμμαθητές της.

“Όλοι στο σχολείο με κορόιδευαν,” είπε η Breanna στο Good Morning America (GMA). “Με έλεγαν χοντρή.”

Είχε έρθει η ώρα της αλλαγής. Η μητέρα της Breanna έφτιαξε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο περιελάμβανε υγιεινή διατροφή και άσκηση για όλη την οικογένεια. Ήταν όλοι ενωμένοι σε αυτή την προσπάθεια.

Το νεαρό κορίτσι άρχισε να ασκείται στον διάδρομο για 75 λεπτά κάθε μέρα, εκτός από κολύμπι και τους τακτικούς περιπάτους.

“Δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να μας σταματήσει,” είπε η κ. Bond. “Πηγαίναμε για περπάτημα τη νύχτα, στη βροχή, στο χαλάζι, στην ομίχλη, πάντα. Δεν σταματούσαμε για κανένα λόγο. ”

Η Breanna είπε ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η αρχική δέσμευση για καθημερινές βόλτες.

Μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, η Breanna είχε χάσει 30 ολόκληρα κιλά! Αναμφισβήτητα, τόσο η εμφάνιση όσο και η διάθεση του κοριτσιού είχαν αλλάξει προς το καλύτερο.

“Το καλύτερο είναι ότι τώρα μπορώ να παίξω με τους φίλους μου,”  δήλωσε η Breanna σε μια πρωινή εκπομπή. “Μπορώ να κινούμαι περισσότερο.”

Οι γονείς της Breanna ελπίζουν ότι η θετική αλλαγή της κόρης τους θα δώσει κουράγιο σε άλλους γονείς παιδιών που παλεύουν με την παχυσαρκία.

πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε επίσης: