Fumara.gr

14 Μυστικά μαγειρικής που χρησιμοποιούνται από τους σεφ εστιατορίων

Αυτοί που μαγειρεύουν συχνά γνωρίζουν ότι μερικές φορές το να βρίσκεσαι στη κουζίνα είναι ένα πραγματικό μαρτύριο: πιτσιλιές από λάδι, το κρέας καίγεται και τα αυγά που μόλις αγόρασες βγήκαν αποτυχημένα.

Γι’αυτό μαζέψαμε τα 14 αυτά πολύ χρήσιμα μυστικά κόλπα για την κουζίνα που θα σας γλιτώσουν χρόνο, και νεύρα. Επίσης θα αυξήσουν τη δεξιότητα σας.

14. Αν φτιάχνετε μπιφτέκια για burger , πιέστε το στο κέντρο . Αυτό θα μειώσει το χρόνο μαγειρέματος.

13. Για να κόψετε ένα τέλειο κομμάτι τούρτας , βάλτε το μαχαίρι κάτω από ζεστό νερό. Αυτό θα εμποδίσει την τούρτα να κολλήσει στη λεπίδα.

12. Βάλτε ένα ψεκαστήρι μέσα στο λεμόνι για να φτιάξετε ένα σπρέι λεμονιού.

11. Καθορίστε την ποσότητα με το μέγεθος του χεριού σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10. Για να εμποδίσετε το μαχαίρι να γλιστράει, βάλτε μερικά λαστιχάκια στη λαβή.

9. Όσο πιο λεπτή είναι μια φέτα λεμόνι , τόσο πιο ζουμερή είναι.

8. Για φτιάξετε τέλεια το λουκάνικο και από μέσα και από έξω, κάντε μερικά κοψίματα πάνω του.

7. Για να δείτε αν ένα αυγό είναι φρέσκο, παρατηρήστε το δαχτυλίδι που δημιουργείτε γύρω από το κρόκο.

6. Μια κομμένη τούρτα δεν θα μπαγιατέψει αν βάλετε φέτες ψωμί του τοστ στις κομμένες πλευρές και τις στερεώσετε με οδοντογλυφίδες.

5. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να βράσει ένα αυγό;

4. Είναι προτιμότερο να αποθηκεύετε τα λαχανικά τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο- θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό.

3. Για να μαγειρέψετε το τέλειο μπέικον, βάλτε το σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Ζεστάνετε το φούρνο στους  204°C / 400°F, και ψήστε το για 12 λεπτά.

2. Για να ξανά ζεστάνετε πίτσα και να είναι σαν να ψήθηκε μόλις, ψεκάστε την με λίγο νερό,πριν τη βάλετε στο φούρνο.

1. Κόψτε μπριζόλα παράλληλα με τις ίνες . Έτσι δεν θα διαλυθεί και θα έχετε τέλειες φέτες.

Bonus: Για να βουτήξετε μπισκότο μέσα σε γάλα και να μη λερώσετε τα δάχτυλα σας, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι.

.fumara.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK