Fumara.gr

Υπέροχη και καταπληκτική ιδέα για χριστουγεννιάτικο δεντράκι

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ,1 φακελάκι ξερή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια

Σε μεγαλύτερο μπολ βάζουμε 200. ml γάλα φρέσκο ζεστό,100 ml σπορέλαιο, 1 αυγό, 200 γραμμάρια ζάχαρη,1 βανίλια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι

Στην συνέχεια παίρνουμε κουταλιά κουταλιά αλεύρι και ρίχνουμε στο μιγμα και ανακατεύουμε με πιρούνι! Μόλις γίνει πηχτός χυλός σταματάμε με το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια αλλά ρίχνοντας το αλεύρι χούφτα χούφτα! Θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη.

Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε 3 λεπτά!Την τοποθετούμε σε μπολ την σκεπάζουμε για 2 ώρες!!!Στην συνέχεια την μεταφέρουμε πάλι στον πάγκο μας και την πλάθουμε ένα μεγάλο ρολό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόβουμε 16 κομμάτια τα οποία να είναι 60 γραμμάρια το καθένα! Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο, η λαδωμένο, η και σε λαδόκολλα στο ταψί σε σχήμα δέντρου! Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά! Τέλος το αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο

Όταν το βγάλουμε και έχει κρυώσει κόβουμε στην μέση την κάθε μπαλίτσα και τοποθετούμε μαρμελάδα, η και μερεντα και πάνω σαντιγί η και τυπωτά ! Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK