Fumara.gr

Τυρόπιτες κουρού: Η αυθεντική συνταγή για αφράτες και τραγανές τυρόπιτες, έτοιμες σε 5 λεπτά

Τυρόπιτα κουρού: Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, η οποία είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να την ακολουθήσετε κατά γράμμα. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Τα υλικά της συνταγής:

  •  1 αυγό
  •  1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
  •  130 γραμμάρια ηλιέλαιο
  •  200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαλακό
  •  500 γραμμάρια αλεύρι
  •  2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
  •  Μισό κουταλάκι αλάτι
  •  2 κουταλιές ψιλοτριμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
  •  Tριμμένη φέτα και μυζήθρα
  •  Eπάλειψη με λίγο κρόκο αυγού και σουσάμι

Τυρόπιτα κουρού: Η εκτέλεση της συνταγής

  •  Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και βάζοντας ένα αυγό στο μπολ.
  •  Συνεχίζουμε αδειάζοντας στο μπολ τα 200 γραμμάρια από το στραγγιστό γιαούρτι.
  •  Κατόπιν ρίχνουμε τα 130 γραμμάρια από το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.
  •  Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.
  •  Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στο μίγμα 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά.
  •  Αδειάζουμε στο μπολ τα 500 γραμμάρια αλεύρι, τα 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
  •  Ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα.
  •  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Τυρόπιτα κουρού: Η συνέχεια της συνταγής

  • Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  •  Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα.
  •  Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης τις οποίες ανοίγουμε σε μορφή μικρού φύλλου πάλι με τα χέρια ή και με τον πλάστη.
  •  Βάζουμε επάνω στα φύλλα ζύμης με το κουτάλι μία ποσότητα τριμμένης φέτας ή και μυζήθρας ή μίγμα αυτών και κλείνουμε το φύλλο απλά διπλώνοντάς το δίνοντας και το σχήμα που θέλουμε.
  •  Φτιάχνουμε έτσι και γεμίζουμε τη λαμαρίνα με τις τυρόπιτες και κατόπιν με το πινέλο, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού την επιφάνειά τους.
  •  Τον κρόκο του αυγού μπορούμε να τον χτυπήσουμε σε ένα μικρό μπολ με λίγο γάλα ή και νερό.
  •  Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας τις τυρόπιτες με λίγο σουσάμι.
  •  Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς και έως ότου οι τυρόπιτες να ροδίσουν.
  •  Μετά και από το ψήσιμο, οι τυρόπιτες κουρού είναι έτοιμες!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK