Fumara.gr

Το πιο αφράτο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα είναι αυτό!

ΥΛΙΚΑ

  • 6 αυγά,
  • 80 γρ ζάχαρη,
  • 80 γρ σπορέλαιο,
  • 1 βανίλια,
  • 155 γρ αλεύρι φαριναπ,
  • 200 γρ μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα ασπράδια με 20 γρ ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα! Χτυπάμε τους κρόκους με 60 γρ ζάχαρη και την βανίλια 2 λεπτά και ρίχνουμε 25 γρ λάδι, χτυπάμε 1 λεπτο

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο στο μιγμα κρόκων και ανακατεύουμε με μαριζ

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζουμε, ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά και καλά το μιγμα

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί το ρηχό φούρνου, τοποθετούμε το μιγμα και ψήνουμε στους 180 β προθερμασμένο για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

Όταν το βγάζουμε το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το γυρνάμε σε ρόλο να πάρει το σχήμα του

Όταν κρυώσει το ανοίγουμε, τοποθετούμε τη μαρμελάδα και το ξανακλείνουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Tzeni Tsanaktsidou‎  “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK