Υλικά
– 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη καστανή
– 1 ποτήρι γάλα
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο- βούτυρο (μισό-μισό)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
– 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
– λίγη βανίλια
– λίγο κακάο
– 2 αυγά
– σταγόνες σοκολάτας
– αλεύρι άσπρο όσο πάρει
Εκτέλεση:
- Παίρνετε ένα μπολ ψηλό, ρίχνετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και χτυπάτε για λίγο με το σύρμα (η ζάχαρη δε λιώνει τελείως).
- Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε ξανά να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το μπέικιν, το ξύσμα, τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
- Τέλος, προσθέτετε λίγο- λίγο το γάλα μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός).
- Ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι αντικολλητικό ή μία φόρμα μικρή και κρατάτε ένα μπολάκι από το μείγμα, ρίχνετε μέσα δύο κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύετε.
- Περιχύνετε στο ταψί το μείγμα με το κακάο και ανακατεύετε απαλά να κάνει σχέδιο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40′-45′.
Πηγή: aromagis.gr
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK