Fumara.gr

Το αγαπημένο μας παστίτσιο σήμερα…. όπως το κάναμε από παλιά

Υλικά

1 κιλό κιμά( τον τσιγαρίζουμε με 4- 5 κ.σ.λάδι μετά ρίχνουμε 1 κρεμ.τριμένο+ 2 ντομάτες γινωμένες + 1κ.σ.πελτέ…αλάτι πιπέρι λίγο μπούκοβο καυτερό..1 ξυλάκι κανέλα.Αφήνουμε με λίγη σάλτσα..)
1 κιλό περιπου μακαρονια Νο 2( τα βραζουμε τα στραγγάμε και όπως ειναι καυτα ρίχν.μεσα 1 κ.σ.βουρυρο και 1κουπα τσ.γαλα..

Στρώνουμε στο ταψι τα 2/3 απο τα μακαρόνια …ριχνουμε κεφαλοτύρι…απο πάνω τον κιμα….τα υπόλοιπα μακαρόνια + κεφαλοτυρι..

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • Ενάμιση κιλό γάλα
  • 4 γεματες κ.βούτυρο
  • Λίγο αλάτι
  • 5 κ.σ.κορν φλαουρ και 2 αλεύρι..
  • Λιγο μοσχοκάρυδο
  • 4 κρόκους …

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βαζουμε στην κατσαρόλα να βρασουν τα 3 πρώτα υλικά…διαλύουμε με μια κουπα τσ.νερο το κορν φλ…και το αλευρι το ριχν στην κατσαρ ανακατευοντας μεχρι να πηξει…

Κατεβ απο τη φωτια…ριχνουμε κροκους και μοσχοκαρ.και στρώνουμε πανω στα μακαρ.

Πασπαλιζουμε με τυρακι και ψήνουμε στους 200 βαθμους..

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK