Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν τρώμε κεράσια

Τα κεράσια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι φτωχά σε θερμίδες.

Επίσης, βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών. Και είναι πλούσια σε β-καροτένιο, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και φολικό οξύ.

Το έντονο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα τους οφείλεται σε μια ομάδα χημικών ουσιών, τις ανθοκυανίνες. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ανθοκυανίνες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και ενδεχομένως ανακουφίζουν από τον πόνο που μπορεί να σχετίζεται με αρθρίτιδα.

Τα κεράσια είναι επίσης πλούσια σε κάποιες φυτοχημικές ουσίες, οι οποίες ονομάζονται φυτοστερόλες και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.

Άλλα οφέλη των κερασιών στην υγεία μας είναι η πρόληψη της δημιουργίας πλάκας των δοντιών, άρα και της τερηδόνας.

Ακόμη, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, άτομα που κατανάλωναν 227 γραμμάρια κερασιών ή την αντίστοιχη ποσότητα χυμού κερασιού την ημέρα είχαν σημαντικά πλεονεκτήματα όσον αφορά την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας.

Πηγή: baby.gr

Περισσότερα

Μην το ξανακάνεις: Ο σοβαρός λόγος που δεν πρέπει ποτέ να πετάς το υγρό που έχει το γιαούρτι με το που το ανοίγεις – ΒΙΝΤΕΟ

Σαρώνει η Ελλάδα μας και η κουζίνα της: Η Νο1 σαλάτα στον κόσμο είναι ελληνική και δεν είναι η χωριάτικη – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται