Fumara.gr

Συνταγή για Φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά κεμπάπ

Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 7-8 κλωνιά μαιντανό
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
  • λίγο νερό
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1.Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.

3.Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

4.Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.

5.Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK