Όσα χρειάζεται να ξέρεις για να ετοιμάσεις το αγαπημένο πιάτο από την Ανατολή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλο κιμά αρνί ή μοσχάρι με αρνί μισό μισό
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 7-8 κλωνιά μαιντανό
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1κ.γ. κοφτή πάπρικα γλυκιά η πικάντικη κατά προτίμιση
- λίγο νερό
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ (τα κάνει αφράτα μην το φοβόσαστε προσθέτουμε σε όλα τα μπιφτέκια )
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1.Τοποθετείτε σε λεκανίτσα τον κιμά τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνετε.
3.Ζυμώνετε για 8΄-10΄ συνεχώς. Ύστερα σκεπάζετε και αφήνετε να σταθεί για 1-2 ώρες στο ψυγείο.
4.Έχετε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνετε κάθε πίτα για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
5.Μπορείτε να τα ψήσετε και στη σχάρα!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK