Κωκ ταψιού που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου
Υλικά
Παντεσπάνι :
- Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ απαλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση.
Κρέμα:
- Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 1 κούπα.ζάχαρη.
- Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
- Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,2 κρόκους αυγών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γλάσσο:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 250 γραμμάρια Βιτάμ,60 γραμμάρια κακάο,250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα και το βράζουμε 1 λεπτό.
Σιρόπι:
Βράζουμε 1 κούπα νερό,1 κούπα ζάχαρη 2 λεπτά.
Συναρμολόγηση Όλα Κρύα:
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σιροπιάζομαι ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και ρίχνουμε το γλάσσο!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou
πηγή : xrysessyntages.gr
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK