Fumara.gr

Ραβανί σιροπιαστό αφρός!!! Από τη Σόφη Τσιώπου

Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε για ραβανί και δοκιμάστε αυτό! Είναι τόσο εύκολο, που το φτιάχνει και ένας αρχάριος!

Υλικά
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη(όχι γεμάτη)
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξύσμα 1 λεμονιού

Σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κ.σ.φρέσκο βούτυρο
φλούδα κ χυμό 1 λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός. Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170 40 λεπτά περίπου. Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.
Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά. Προσθέτω τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.

Είναι όνειρο!!!

πηγή : mageirikikaisintages

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK