Πως φτιάχνουμε σπιτικό ψωμάκι

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρμ. νερό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 κουταλιές
    λάδι
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια μαγιά (1.5 φακελάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά ζυμώνουμε και  αφού φουσκώσει χωρίζουμε στα 2, το πλάθουμε φραντζόλες, το πασπαλίζουμε με σουσάμι αφού λίγο το χαϊδέψουμε με νεράκι για να κολλήσει το σουσάμι και το βάζουμε στην γάστρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 κ αφού φουσκώσει το ψωμί το φουρνίζουμε κι το ψήνουμε στους 180, 45 λεπτά με το καπάκι κ 10 χωρίς καπάκι.

Η Συνταγή είναι της κ.Litsa Mouta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Περισσότερα

Η ζωή ξέρει να ανταποδίδει αδικίες και συμπεριφορές, αρκεί να έχεις υπομονή

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Γονείς που μας τα έδωσαν «όλα»