Πίτα με τρία λευκά τυριά και πίτα πασχαλινή με ρύζι και συκωτάκια!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό δυο τέλειες συνταγές που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.

Αναφερόμαστε στις Πίτα με τρία λευκά τυριά και Πίτα πασχαλινή με ρύζι και συκωτάκια! Δείτε πως θα φτιάξετε και τα δύο αυτά σούπερ φαγητά.

Πίτα με τρία λευκά τυριά!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο Κρούστας “πολίτικο” της Alfa

1/2 φλ ελαιόλαδο

3 κ.σ. σουσάμι μαύρο

για τη γέμιση:

300 γρ ανθότυρο

300 γρ φέτα

200 γρ μανούρι

3 αυγά

2-3 κλαράκια άνηθος

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τυριά θρυμματισμένα μαζί με τα αυγά, τον άνηθο και το πιπέρι. Απλώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και αυτά. Χαράζουμε το το επάνω μόνο φύλλο της πίτας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια και την αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει.

Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Πίτα Πασχαλινή με ρύζι και συκωτάκια!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο Κρούστας “πολίτικο” της Alfa

1/2 φλ ελαιόλαδο

3 κ.σ. σουσάμι άσπρο

1 πακέτο συκωτάκια

4 κ.σ. ρύζι νυχάκι

φρέσκα κρεμμυδάκια

2-3 κλαράκια ανιθος

αλάτι και πιπέρι

για τη γέμιση:

1 συκωταριά

1/2 φλ ρύζι νυχάκι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια των συνταγών:

Εκτέλεση:

Βράζουμε τη συκωταριά με λίγο νερό για 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τη συκωταριά μόλις κρυώσει, σε κυβάκια. Κρατάμε ένα φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το λάδι για δύο λεπτά. Προσθέτουμε τη συκωταριά, το ρύζι και τον άνηθο. Βάζουμε στη γέμιση το αλατοπίπερο και τον ζωμό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά.

Απλώνουμε τα μισά φύλλα αλειμμένα με ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα με λάδι και αυτά.

Χαράζουμε το το επάνω μόνο φύλλο της πίτας, με ένα κοφτερό μαχαιράκι σε κομμάτια και την αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει. Ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και 10 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το κάτω φύλλο και να ροδίσει η επιφάνειά της.

πηγή : faysbook.gr

Περισσότερα

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα (Νηστίσιμο )

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η συμμετοχή στα φάρμακα για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ – Τι είπε για τον προσωπικό γιατρό