Fumara.gr

Η πιο δροσερή και αφράτη τάρτα πορτοκάλι που θα σας μείνει αξέχαστη!

Η δροσερή τάρτα πορτοκάλι με την αέρινη υφή της είναι το κατάλληλο κέρασμα για την παρέα σας!

Για την τάρτα με πορτοκάλι θα χρειαστείτε:

85 γρ. ‏ζελέ πορτοκάλι
2/3 της κούπας ‏βραστό νερό
1/2 κούπα ‏κρύο νερό
450 γρ. ‏σαντιγί
1 πακέτο ‏τυρί κρέμα
1/4 της κούπας ‏ζάχαρη
1/4 της κούπας ‏γάλα
1/4 της κούπας ‏τρίμμα μπισκότου
300 γρ. ‏πορτοκάλια

Εκτέλεση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύετε τη ζελατίνη σε βραστό νερό.
Καλύπτετε το μπολ και αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο ή μέχρι να γίνει παχύρευστο (σαν σιρόπι).

Ενσωματώνετε 3 κούπες σαντιγί. Αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Σταδιακά προσθέτετε το γάλα ενώ χτυπάτε.

Ενσωματώνετε την υπόλοιπη σαντιγί. Απλώνετε λιωμένο βούτυρο σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση και πασπαλίζετε με το τρίμμα μπισκότου.

Βάζετε όλα τα μπισκότα σαβαγιάρ κατακόρυφα στα τοιχώματα τς φόρμας. Κρατάτε 1-1/2 κούπα από τη γέμιση με το ζελέ πορτοκάλι. Στρώνετε το μείγμα με το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο μείγμα με το ζελέ πορτοκάλι εναλλάξ.

Απλώνετε το μείγμα με το ζελέ πορτοκάλι στην επιφάνεια. Αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο ώστε να παγώσει. Ξεφορμάρετε προσεκτικά και μεταφέρετε σε μια πιατέλα. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

πηγή : athensmagazine

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK