Κότσι στη γάστρα: Θέλετε να φτιάξετε μία εύκολη συνταγή για να φιλέψετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Θέλετε να ευχαριστήσετε τον οικογενειακό και το φιλικό σας περίγυρο, με ένα τραπέζι που θα το θυμούνται για χρόνια;
Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, φτιάχνοντας ως κύριο πιάτο, κότσι με μυρωδικά και μέλι στη γάστρα.
Ακολουθούν αναλυτικά τα υλικά, καθώς και η εκτέλεση της συνταγής Κότσι στη γάστρα:
Υλικά συνταγής
- Χοιρινό– 2 κότσια 2.200 γραμμάρια, με το δέρμα τους
- Πατάτες – 2 κιλά baby
- Χυμό πορτοκάλι – 250 ml φρέσκο – Χυμό λεμόνι – από 1 λεμόνι
- Κόκκινο κρασί – 300 ml ημίγλυκο
- Ελαιόλαδο – 120 ml
- Σκόρδο – 5 σκελίδες σπασμένες στην μέση με την παλάμη
- Μέλι – 1 κουταλιά της σούπας
- Μουστάρδα – 2 κουταλιά της σούπας
- Δάφνη – 3 φύλλα
- Δεντρολίβανο – 2 κλωνάρια φρέσκο
- Λουίζα – 2 κλωνάρια φρέσκια
- Ρίγανη – 2 κλωνάρια φρέσκια
- Mix πιπεριών – 1 κουταλιά της σούπας ολόκληρα
- Γαρύφαλλο – 10 καρφάκια
- Πιπέρι – φρεσκοτριμμένο
- Ρίγανη – τριμμένη
- Αλάτι – όταν θα βάλουμε το φαγητό για ψήσιμο
Κότσι στη γάστρα: Εκτέλεση συνταγής
– Καθαρίστε και πλύνετε το κότσι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Χτυπήστε στο μούλτι πορτοκάλια, λεμόνι, μουστάρδα, κρασί, μέλι, ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα κότσια.
– Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά, εκτός από το αλάτι.
– Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι την επόμενη ημέρα.
– Τοποθετήστε τα την επόμενη ημέρα στη γάστρα.
– Προσθέστε νερό, ελαιόλαδο και αλάτι.
– Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Σκεπάστε τη γάστρα με το καπάκι και βάλτε τη γάστρα στο φούρνο.
– Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
– Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του ψησίματος.
πηγή : enimerotiko