Fumara.gr

Παραδοσιακό κανταΐφι φτιαγμένο με πολλή αγάπη

Παραδοσιακό κανταΐφι φτιαγμένο με πολλή αγάπη

Η Συνταγή είναι της κ. Olga Kechagia – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα

Για την γέμιση

  • 250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1/2 λεμόνι τον χυμό
  • 1 κ. σούπας γλυκόζη
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Πρώτα κάνουμε το σιρόπι, το βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνουμε να κρυωσει.

Επίσης κάτι που κάνω είναι κόβω μικρά κυβάκια το βούτυρο και βάζω ένα μέσα στο καταΐφι μαζί με την γέμιση. Μετα τύλιγω. Περίπου το μισό καταναλώνω ετσι…το άλλο μισό από πάνω.

Ψήνουμε το καταΐφι στους 170 για 45 λεπτά περίπου ώσπου να ροδίσει λίγο. Και μόλις βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

πηγή : xrysessyntages.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK