Fumara.gr

Νόστιμο στριφτάρι με μαρμελάδα

Υλικά ζύμης

  • 300 γραλεύρι
  • 100 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 1 κουτ μπείκιν
  • ξύσμα απο 1 λεμόνι

Γέμιση

  • 250 g ανθότυρο η ρικότα
  • 3 κουτ σούπ ζάχαρη
  • 1 λεμόνι το ξυσμα
  • μαρμελάδα κεράσι η φράουλα
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ενα μπολ μαζί με την ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά το βούτηρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το μπείκιν και το ξύσμα κ ελάχιστο αλάτι.Ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη.

Κατόπιν την αφήνουμε να ξεκουραστει στο ψυγείο για 30′. Επειτα την τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολα ρίχνουμε λίγο αλεύρι και την ανοίγουμε με τον πλάστη ενα φύλλο μακρόστενο.Κόβουμε τις άκρες του φύλλου για να είναι ομοιόμορφο .

Σε ενα μπόλ βάζουμε το ανθότυρο η την ρικότα την ζάχαρη το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με ενα πηρούνι να ενωθούν τα υλικά. Κατόπιν απλώνουμε το μείγμα επάνω σε ολη την επιφάνεια απο το φύλλο μας. Επειτα με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε την μαρμελάδα .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόβουμε το φύλλο σε 4 ισες λωρίδες και τυλίγουμε .Τοποθετούμε το πρώτο ρολάκι πάνω σε λαδόκολα και με προσοχή τοποθετούμε γυρω γυρω τις υπόλοιπες λωρίδες.

Τοποθετούμε σε ταψάκι 24cm.Ψήνουμε στους 175 c για 35′ περίπου.Οταν κρυώσει πασπαλίζουμε με αχνη την επιφάνεια.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK