Fumara.gr

Μίνι γαλακτομπουρεκάκια: Υπέροχα, λαχταριστά και πετυχημένα γλυκάκια που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί

Λαχταριστά γλυκάκια: Θέλετε να κάνετε μία γλυκιά συνταγή, με κρέμα για τα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπά σας; Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Λαχταριστά γλυκάκια: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Λαχταριστά γλυκάκια: Υλικά συνταγής

Γενικά υλικά:

  •  1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
  •  Βούτυρο για την επάλειψη

Υλικά για κρέμα:

  •  4 κούπες γάλα
  •  3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
  •  1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
  •  1/2 κούπα ζάχαρη
  •  2 βανίλιες
  •  1 κουταλιά βούτυρο

Υλικά για σιρόπι:

  •  3 κούπες ζάχαρη
  •  2 κούπες νερό
  •  Λίγο χυμό λεμόνι
  •  Φλούδα λεμονιού (σ.σ. προαιρετικά)
  •  1 ξυλαράκι κανέλας
  •  2 βανίλιες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαχταριστά γλυκάκια: Εκτέλεση συνταγής

  •  Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  •  Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  •  Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
  •  Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.
  •  Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
  •  Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  •  Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
  •  Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.
  •  Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.
  •  Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  •  Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

πηγή : enimerotiko

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK