Λαχταριστά γλυκάκια: Θέλετε να κάνετε μία γλυκιά συνταγή, με κρέμα για τα οικογενειακά και φιλικά πρόσωπά σας; Πρόκειται για μία συνταγή, η οποία μπορεί να σας «λύσει» τα χέρια, καθώς μπορείτε να την προσφέρετε σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:
Λαχταριστά γλυκάκια: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Λαχταριστά γλυκάκια: Υλικά συνταγής
Γενικά υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας, κατά προτίμηση φρέσκο
- Βούτυρο για την επάλειψη
Υλικά για κρέμα:
- 4 κούπες γάλα
- 3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκους
- 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και επιπλέον 1 κουταλιά ακόμη
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλιά βούτυρο
Υλικά για σιρόπι:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- Λίγο χυμό λεμόνι
- Φλούδα λεμονιού (σ.σ. προαιρετικά)
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 2 βανίλιες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Λαχταριστά γλυκάκια: Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε αρχικά το σιρόπι για 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες.
- Και τέλος το γάλα σε μικρές δόσεις.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα και με το σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην πιάσει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε σταυρό.
- Παίρνουμε τα ορθογώνια φυλλαράκια που έχουμε κόψει, ανά τρία, τα βουτυρώνουμε το καθένα ξεχωριστά και τοποθετούμε περίπου μια κουταλιά από τη γέμιση.
- Κλείνουμε όπως τις φλογέρες, βουτυρώνουμε καλά τα γαλακτομπουρεκάκια από πάνω και αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Μόλις τα βγάλουμε ζεστά από τον φούρνο τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
πηγή : enimerotiko
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK