Fumara.gr

Μαρμελάδα φράουλα με καστανή ζάχαρη για όσους προσέχουν!

Το απόλυτο φρούτο είναι η φράουλα και για αυτό σας προτείνουμε να φτιάξετε την πιο νόστιμη μαρμελάδα φράουλα με καστανή ζάχαρη!

Η συνταγή είναι και για όσους προσέχουν την διατροφή τους!

Υλικά για 2 μέτρια βάζα

  • 1 κιλό φράουλες
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένετε 1-2 χέρια τις φράουλες με άφθονο νερό, τις στραγγίζετε και τις καθαρίζετε από τα κοτσανάκια τους. Όσες είναι μικρές τις αφήνετε ολόκληρες. Τις μεγαλύτερες τις κόβετε στη μέση ή στα 4 αν προτιμάτε. Τις ρίχνετε σε κατσαρόλα και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη από πάνω.

Τις αφήνετε έτσι για 1 ωρίτσα να βγάλουν τα ζουμιά τους να βρέξουν τη ζάχαρη και ύστερα βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση η μαρμελάδα, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε αφαιρώντας με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς από την επιφάνειά της μαρμελάδας και μετά ρίχνετε τις βανίλιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφήνετε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει, προσέχοντας μην παραβράσει και χάσει το ζωηρό κόκκινο χρώμα της και σκουρύνει πολύ. Στο τέλος της ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση πριν τραβήξετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Έχετε 2-3 γυάλινα βαζάκια καλά πλυμένα με ζεστό νερό που έχετε βάλει (χωρίς καπάκι) και στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν για 2 λεπτά. Μοιράζετε καυτή τη μαρμελάδα στα βάζα, τα σκεπάζετε με καπάκια και τα αναποδογυρίζετε να κρυώσουν εντελώς οι μαρμελάδες.

Από τη στιγμή που ανοιχτούν τα βάζα πρέπει να μπουν ψυγείο.

πηγή : athensmagazine.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK