Fumara.gr

Λαδοραβανί Αγρινίου: Εύκολη νηστίσιμη συνταγή για το πιο νόστιμο κι αφράτο γλυκό της Σαρακοστής

Ραβανί: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.

Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

  •  500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
  •  500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  •  1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  •  4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
  •  2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
  •  2 με 3 κάψουλες βανίλιας
  •  1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
  •  1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
  •  Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα

Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.

-Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.

– Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

– Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.

– Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

– Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.

– Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.

Ραβανί – Εύκολη συνταγή: Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

– Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.

– Αν θέλουμε βάζουμε και από αμύγδαλο φιλέ στη μέση από κάθε κομμάτι.

– Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.

– Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

– Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (σ.σ. αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.

– Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK