Fumara.gr

Κωκ ταψιού που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου

Κωκ ταψιού που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου

Υλικά

Παντεσπάνι :

  • Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 155 γραμμάρια φαρίνα αλεύρι,1 βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ πολύ απαλά.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει το κόβουμε στην μέση.

Κρέμα:

  • Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 1 κούπα.ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
  • Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,2 κρόκους αυγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γλάσσο:

Βάζουμε στην κατσαρόλα 250 γραμμάρια Βιτάμ,60 γραμμάρια κακάο,250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας γάλα και το βράζουμε 1 λεπτό.

Σιρόπι:

Βράζουμε 1 κούπα νερό,1 κούπα ζάχαρη 2 λεπτά.

Συναρμολόγηση Όλα Κρύα:

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα σιροπιάζομαι ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε πάνω το άλλο παντεσπάνι σιροπιάζομαι και ρίχνουμε το γλάσσο!!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou

πηγή : xrysessyntages.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK