Καρυδοκουραμπιέδες Αρκαδίας

Καρυδοκουραμπιέδες Αρκαδίας

Υλικά

Για περίπου 60 καρυδάτα

1 κιλό καρυδόψιχα

8 ασπράδια αυγού

1 φλιτζάνι φριγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Για το πασπάλισμα

ανθόνερο

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Αλέθετε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με τη ζάχαρη, τη φριγανιά, και τα κανελογαρίφαλα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ανακατεύετε με το μείγμα των καρυδιών. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μισοφέγγαρα.

Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 15′.

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, τα αλείφετε με ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

πηγή : icookgreek

Περισσότερα

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα (Νηστίσιμο )

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η συμμετοχή στα φάρμακα για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ – Τι είπε για τον προσωπικό γιατρό