Αυτή είναι μια συνταγή σούπας
Συστατικά
- 1 μέτρια σελινόριζα ή 3-4 μίσχους σέλινου
- 1 μέτρια ρίζα μαϊντανού – εάν είναι διαθέσιμη
- Σκόρδο κατά βούληση
- 2 μικρά πράσα ή 1 μεγάλο
- 1 ½ κιλά ντομάτες ή περισσότερες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κιλό πατάτες
- Μαϊντανός για γεύση και όχι μόνο
Πλένετε όλα τα λαχανικά πολύ καλά, τα αποφλοιώνετε και τα κόβετε, σε μικρούς κύβους .
Προσθέστε αρκετό φιλτραρισμένο νερό ώστε να καλύψει τα κομμένα λαχανικά στην κατσαρόλα.
Μαγειρέψτε όλα τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά για 1,5 έως 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα .
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κατεβάζετε τα μαλακά λαχανικά από τη φωτιά, και τα ρίχνετε μέσα στο μπλέντερ.
Αφαιρέστε τις ίνες και τις φλούδες .
Ανακατέψτε τα ακόμα ζεστά υλικά καλά μέχρι η σούπα να γίνει παχιά και κρεμώδης .
Πολτοποιήστε τη σούπα, ενώ είναι ζεστή, αλλιώς η σούπα θα σχηματίσει μια κολλώδη και αμυλούχα υφή όταν κρυώσει.
Αφήστε την σούπα να κρυώσει, πριν να την αποθήκευσετε στο ψυγείο.
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK