Fumara.gr

Φυσική ανακούφιση από τις πρησμένες αμυγδαλές

Η αμυγδαλίτιδα είναι μια πάθηση που οφείλεται σε ιό ή σε βακτήριο στο λαιμό.

Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές συμβουλές για τη φυσική ανακούφιση από τις πρησμένες αμυγδαλές λόγω αμυγδαλίτιδας, για να μην υποφέρετε άλλο από το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά και για να το προλάβετε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αμυγδαλές σας και τη φλεγμονή

Οι αμυγδαλές υπάρχουν για να σας βοηθούν να υπερασπίζεστε το σώμα σας ενάντια στα μικρόβια, στα οποία ίσως εκτίθεστε μέσω της τροφής που καταναλώνετε ή του αέρα που αναπνέετε, καθώς και ενάντια σε κάθε άλλο αντικείμενο ή οργανισμό που μπαίνει στο στόμα σας.

Ωστόσο, όταν εκτίθεστε σε ορισμένους μικροοργανισμούς ή δεν τηρείτε καλές συνήθειες υγιεινής, οι αμυγδαλές μπορεί να πάθουν φλεγμονή και να παράγουν πύον για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή την περίπτωση πάσχετε από «αμυγδαλίτιδα». Τα παιδιά είναι περισσότερο ευάλωτα σε αυτή την πάθηση, αν και η αμυγδαλίτιδα μπορεί να παρουσιαστεί σε ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Μερικά από τα συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας είναι τα εξής:

  • Δυσκολία στην κατάποση
  • Πονόλαιμος
  • Υψηλός πυρετός
  • Δύσπνοια
  • Πύον στο λαιμό
  • Πόνος στα αφτιά
  • Απώλεια φωνής
  • Ξηροστομία
  • Πρησμένοι αδένες
  • Πόνος στη γνάθο
  • Πονοκέφαλοι
  • Γενική αδιαθεσία

2-ponolaimos

Αν υποφέρετε από σοβαρό πονόλαιμο επειδή οι αμυγδαλές σας έχουν πρηστεί, μην ανησυχείτε.

Μπορείτε να μειώσετε τα συμπτώματά σας και να ανακουφίσετε τις πρησμένες αμυγδαλές με τις παρακάτω φυσικές θεραπείες:

Θυμάρι, μέλι και λεμόνι

Για τη θεραπεία αυτή, φτιάχνετε ένα έγχυμα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι (15 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
  • το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια)

Προετοιμασία

  • Βράστε το νερό και προσθέστε το θυμάρι για πέντε λεπτά.
  • Αφήστε το έγχυμα στην άκρη για πέντε λεπτά ακόμα πριν στραγγίσετε το υγρό.
  • Προσθέστε το χυμό του λεμονιού και το μέλι και πιείτε το έγχυμα χλιαρό.

Μαγειρική σόδα και λεμόνι

3-lemoni-kai-mageiriki-soda

Μπορείτε να απομακρύνετε το πύον που έχει κολλήσει στις αμυγδαλές σας και να μειώσετε τον πόνο με μαγειρική σόδα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα (15 γραμμάρια)
  • το χυμό από ένα λεμόνι

Προετοιμασία

  • Ανακατέψτε καλά τα δύο υλικά και κάντε γαργάρα με το μείγμα τρεις με πέντε φορές την ημέρα.

Σύκα και μέλι

Πρόκειται για μια εξαιρετική θεραπεία για τον πονόλαιμο, ενώ το συγκεκριμένο σιρόπι βοηθάει ιδιαίτερα σε περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας.

Υλικά

  • 3 σύκα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γραμμάρια)
  • λίγο νερό

Προετοιμασία

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα σύκα, έπειτα ζεστάνετέ τα σε λίγο νερό. Προσθέστε το μέλι, ανακατεύοντας καλά το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Όταν το μείγμα είναι ομοιογενές, αδειάστε το σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει σφιχτά. Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο για δύο εβδομάδες.
  • Τρώτε μία κουταλιά της σούπας με άδειο στομάχι, ακόμα μία το απόγευμα και μια τελευταία τη νύχτα πριν πάτε για ύπνο, κάθε μέρα για μία εβδομάδα.

Γάλα και άργιλος

4-gala

Αυτή η σπιτική θεραπεία για την αμυγδαλίτιδα περιλαμβάνει τη χρήση των συστατικών εξωτερικά ως μάσκα.

Υλικά

  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας άργιλο

Προετοιμασία

  • Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε τον άργιλο ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενής πολτός.
  • Μουσκέψτε ένα πανί με αυτό το μείγμα και απλώστε το στο λαιμό πριν κρυώσει.
  • Προσθέστε μια πετσέτα ή ένα μάλλινο πανί στο επίθεμα για να παραμείνει ζεστό περισσότερη ώρα.
  • Αφαιρέστε τη μάσκα όταν έχει κρυώσει. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

Δεντρολίβανο, λευκό κρασί και μέλι

Η συνταγή αυτή συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ιών που προσβάλλουν τις αμυγδαλές σας.

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο (45 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί (200 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια)

Προετοιμασία

  • Ζεστάνετε το κρασί και το δεντρολίβανο.
  • Όταν βράσει, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και σκεπάστε το για μερικά λεπτά.
  • Στραγγίστε το υγρό και προσθέστε το μέλι.
  • Κάντε γαργάρα με αυτό το μείγμα τρεις φορές την ημέρα.

Νερό, αλάτι και λεμόνι

5-nero-me-lemoni

Οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού είναι εξαιρετικές για να απομακρύνετε το πύον από το λαιμό σας.

Υλικά

  • το χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι (15 γραμμάρια)
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Προετοιμασία

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά και κάντε γαργάρα με το υγρό. Είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείτε όσο είναι ζεστό.

Φασκόμηλο και σαπωνάρια για ανακούφιση από τις πρησμένες αμυγδαλές

Αυτό το μείγμα βοτάνων είναι ωφέλιμο για την ανακούφιση από κάθε είδος πόνου.Τα συγκεκριμένα βότανα έχουν ιδιαίτερα χρήσιμες ιδιότητες για την ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο (15 γραμμάρια)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας σαπωνάρια (7,5 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμμάρια)

Προετοιμασία

  • Ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει και προσθέστε το φασκόμηλο και τη σαπωνάρια. Σιγοβράστε για πέντε λεπτά.
  • Αφήστε το μείγμα στην άκρη για δέκα λεπτά ακόμα. Μετά στραγγίστε το υγρό και γλυκάνετέ το με μέλι πριν το πιείτε, όσο ζεστό το αντέχετε.

Ραπανάκι, ανανάς και σκόρδο

7-skordo

Τι λέτε να αντιμετωπίσετε την αμυγδαλίτιδά σας με ένα smoothie; Μπορείτε να το πίνετε το πρωί με άδειο στομάχι, όσο συχνά θέλετε, για να μειωθεί η φλεγμονή.

Υλικά

  • 1 ώριμο ραπανάκι
  • 3 φέτες ανανά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο νερό

Προετοιμασία

  • Ψιλοκόψτε το ραπανάκι και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά.
  • Χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές υγρό. Πιείτε το αμέσως.

Χαμομήλι και φασκόμηλο για ανακούφιση από τις πρησμένες αμυγδαλές

Φυσικά πρέπει να συμπεριλάβουμε μια συνταγή που συνδυάζει δύο φυτά με τόσες θεραπευτικές ιδιότητες!

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του τσαγιού άνθη χαμομηλιού (5 γραμμάρια)
  • 1 φακελάκι φασκόμηλο (5 γραμμάρια)
  • 1 φλιτζάνι νερό (250 ml)

Προετοιμασία

  • Βράστε το νερό και προσθέστε τα άνθη χαμομηλιού και το φασκόμηλο. Σιγοβράστε για πέντε λεπτά.
  • Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά, σκεπάστε το και αφήστε το στην άκρη για άλλα δεκαπέντε λεπτά.
  • Στραγγίστε το υγρό και κάντε γαργάρα ενώ είναι ακόμα ζεστό, μία φορά κάθε δύο ώρες.

Μπουράντζα και μέλι για ανακούφιση από τις πρησμένες αμυγδαλές

6-meli

Πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή για τον πονόλαιμο, ειδικά αν οι αμυγδαλές βρίσκονται σε φλεγμονή.

Υλικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γραμμάρια μπουράντζα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γραμμάρια)

Προετοιμασία

  • Βράστε το νερό και προσθέστε τη μπουράντζα. Βράστε το μείγμα μέχρι το υγρό να μειωθεί κατά ένα τρίτο.
  • Στραγγίστε το υγρό που μένει και προσθέστε το μέλι.
  • Κάντε γαργάρα με το μείγμα μία φορά κάθε τρεις ώρες.

Ένα πολυβιταμινούχο smoothie για την αμυγδαλίτιδα

Το συγκεκριμένο ρόφημα θα εξασφαλίσει ανακούφιση στο λαιμό σας. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση κάθε είδος κρυολογήματος και συμφόρησης.

Υλικά

  • μισό λίτρο χυμό πορτοκάλι
  • 4 φρούτα γκουάβα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φέτα κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γραμμάρια)

Προετοιμασία

  • Στύψτε τα πορτοκάλια και ψιλοκόψτε τα γκουάβα και το σκόρδο.
  • Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πιείτε το ρόφημα αμέσως.

πηγή : meygeia

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK