Υλικά
- 4 πακέτα σαβουαγιαρ
Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 2 1/2 ποτήρια νερό
- 5 κ.σ καφέ στιγμής( Νες καφέ)
- 4 κ.σ κακάο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
- 600 γρ κρεμα γάλακτος
- 600 γρ Φιλαδέλφεια
- 1/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη το κακάο και τον καφέ και ανακατεύουμε με το σύρμα να σπάσουμε τους σβόλους.
- Προσθέτουμε το νεράκι και βράζουμε μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά μου.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του έτσι ώστε να μπορουμε να βουτάμε τα σαβαγιάρ.
- Ετοιμάζουμε την κρεμούλα στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί με την άχνη και τα χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
- Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο σιρόπι και κάνουμε μία στρώση στο πυρέξ.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
- Σιροπιάζουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και βάζουμε πάνω από την κρέμα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλιζουμε αρχικα με λίγη άχνη το γλυκό και έπειτα με κακάο άγλυκο.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τα παγώσει καλά ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou
πηγή : xrysessyntages
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK