Εσείς πίνετε χυμό κεράσι πριν κοιμηθείτε; Εάν όχι μόλις διαβάσετε παρακάτω θα αναθεωρήσετε!

Είστε μέρος της ομάδας που 1 στους 3 δεν κοιμάται αρκετά;

Μήπως στριφογυρνάτε τόσο πολύ που θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος της καρδιοαγγειακής σας άσκησης; Μήπως η ιδέα του 8ωρου βραδινού ύπνου μοιάζει άπιαστο όνειρο; Αν είναι έτσι , σας καταλαβαίνουμε.Η επαρκής ξεκούραση είναι μια δύσκολη μάχη που έχουμε δώσει και εμείς.

Με το πέρασμα των χρόνων σας έχουμε δώσει αρκετές εναλλακτικές λύσεις για την επιτυχία του ύπνου , αλλά μέχρι σήμερα κρατάγαμε το πιο γλυκό κόλπο για εμάς, χυμός κεράσι τάρτας Montmorency.

Τώρα θα αναρωτιέστε : Πώς μπορεί αυτός ο χυμός κεράσι να με βοηθήσει να κοιμηθώ καλύτερα;. Ήμασταν δύσπιστοι και εμείς στην αρχή .

Αλλά μετά είδαμε τη μελέτη που έχει γίνει .

Σε μια ομάδα 8 ατόμων που έπασχαν από αϋπνίες,τους είπαν να πίνουν δύο ποτήρια από αυτό το χυμό κεράσι την ημέρα , ένα το πρωί και ένα ακριβώς πριν  πάνε για ύπνο.Όταν τους σύγκριναν με την ομάδα εικονικού φαρμάκου, αυτοί οι ατίθασοι στον ύπνο ,κατέληξαν να αυξήσουν τον ύπνο τους κατά 84 επιπλέον λεπτά αναπόσπαστου ύπνου.

Όπως αποδείχτηκε, αυτός ο χυμός κεράσι περιέχει υψηλά επίπεδα μελατονίνης, μιας φυσικής ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο. Πολλοί το παίρνουν σε μορφή χαπιού, αλλά οι ειδικοί λένε πως και ο χυμός κεράσι λειτουργεί εξίσου καλά.

Τι είναι ο  χυμός κεράσι Montmorency ?

Αν δεν μεγάλωσες στον Μεγάλο Άσπρο Βορρά, στο Μίτσιγκαν ή στο Ουισκόνσιν, πιθανότατα δεν γνωρίζεις πολλά για αυτό το είδος.

Τα κεράσια Montmorency είναι γνωστά ως βύσσινα και έχουν ένα μοναδικά γλυκόξινο προφίλ γεύσης που ανταποκρίνεται στο όνομα της κατηγορίας. Εάν είστε ένας εραστής του κερασιού, τότε σίγουρα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα Montmorency, πιθανότατα σε αποξηραμένα, κονσερβοποιημένα ή κατεψυγμένα.

Αν και τα ειδικά κεράσια δίνουν θρεπτικά αποτελέσματα, ανεξάρτητα από την επεξεργασία τους, οι άνθρωποι αποκομίζουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία όταν το Montmorency καταναλώνεται στην πιο συμπυκνωμένη μορφή χυμού.

Όπως αναφέραμε, υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην προαγωγή των καλών συνηθειών ύπνου, αλλά, για να σας πω την αλήθεια, ένας ειρηνικός ύπνος είναι πραγματικά μόνο η αρχή. Ας ρίξουμε μια ματιά στη θρεπτική κατανομή του σούπερ-υγιεινού χυμού κερασιού Montmorency …

Αρχικά, το κεράσι περιέχει ένα επιβλητικό 40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, μιας θρεπτικής ουσίας που απαιτείται για την αναγέννηση των κυττάρων και την όραση. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, απαραίτητη για ανοσία, αλλά αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών.

Ένας υπέροχα χυμώδης χυμός που μας κάνει να κοιμηθούμε και μας δίνει την απαραίτητη τροφή; Ναι παρακαλώ! Για να μάθετε ακόμα περισσότερα για το πώς αυτός ο εκπληκτικός χυμός κερασιού μπορεί να σας παραχωρήσει πάνω από μια ώρα επιπλέον ύπνου ανά νύχτα, φροντίστε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο!

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το χυμό της κερασιάς Montmorency; Σας βοηθά να κοιμάστε; Ξέρετε από άλλα φρούτα που σας βοηθούν να κοιμηθείτε;

.fumara.gr

Διαβάστε επίσης: