Fumara.gr

Εκμέκ καταιφι – Από τα ωραιότερα και αγαπημένα γλυκάκια

Απίθανο..με σούπερ υλικά και τέλεια γεύση

( Για ταψακι 35*25)

Υλικά

  • 1/2 κιλό καταιφι
  • 150 γρ βούτυρο αγελάδας Δωδώνη

Σιρόπι

  • 600 γρ νερό
  • 700 γρ ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ μέλι

Για την κρέμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 6 φλ γάλα
  • 5 κ.σ κορν φλάουρ
  • 8 κ.σ ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.γ μπεικιν παουντερ

Για τη σαντιγί

  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • Αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση και φρουι γλασε ή γλυκό του κουταλιού νεράντζι ( του ταιριάζει πολύ) ή πορτοκάλι ή κερασάκι.
  • Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Αφρατευουμε το καταιφι μου και το στρώνουμε στο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και βρέχουμε όλο το καταιφι καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για περίπου μία ώρα μέχρι να χρυσαφισει ωραία.

Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι μου. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το μέλι και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρει 2 βρασεις ακόμα.

Σιροπιαζουμε το καυτό καταιφι με το ζεστό ( όχι καυτό) σιρόπι. Πασπαλίζουμε το καταιφι μου με μπόλικη κανέλα. Αφήνουμε να τραβήξει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα (από το οποίο κρατάμε ένα φλιτζάνι για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ) να βράσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησαμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ και προσθέτουμε και τα αβγά . Ανακατεύουμε καλά . Όταν έχει κάψει το γάλα παίρνουμε 1-2 κουτάλες και προσθέτουμε στο μίγμα των αβγών για να ζεσταθούν .

Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρεμουλα. Προσθέτουμε στο τέλος τις βανίλιες και το βούτυρο . Τέλος πασπαλιστα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το μπεικιν και ανακατεύουμε επιφανειακά αρχικά να λιώσει το μπεικιν και να αφρίσει.

Ενσωματωνουμε σε όλη την κρέμα. ( Η κρεμουλα με αυτό τον τρόπο γίνεται αφράτη και βελούδινη). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το γλυκό μου. Στο μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί.

Απλώνουμε πάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και έξτρα κανελιτσα. Διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού. Αφήνουμε να παγώσει ιδανικά όλη τη νύχτα.!

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK