Fumara.gr

Έχετε μαυρισμένα μαγειρικά σκεύη; Όχι πια, όταν δείτε αυτό το πανεύκολο κόλπο!(ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε μοιραστεί μαζί σας, κόλπα για να αφαιρείτε τα κατάλοιπα φαγητών από τα ταψιά σας, αλλά υπάρχει άλλη μια σκοτεινή σκιά που προσκολλάται στα μαγειρικά σας σκεύη.

Το συνηθίζετε τόσο πολύ που πιθανόν να το αγνοείτε ή εγκαταλείπετε την προσπάθεια τελείως.

Τι είναι αυτό; Κάψιμο. Έχετε από ένα γιγαντιαίο σε κάθε αλουμινένιο τηγάνι ή ταψί που χρησιμοποιείτε αυτά τα χρόνια; Έχετε καφέ ή μαύρου λεκέδες πάνω στα τηγάνια σας για χρόνια; Ξέρουμε τι συμβαίνει. Αγοράζετε ωραία και γυαλιστερά μεταλλικά μαγειρικά σκεύη, που τα προσέχετε και προσπαθείτε να τα διατηρήσετε έτσι. Ή το γυάλινο πυρέξ είναι αστραφτερό μέχρι που αναλαμβάνουν τα λαζάνια.

Μετά από μερικά μαγειρέματα , η γυαλάδα ξεθωριάζει και το χρώμα γίνεται σκούρο. Σταδιακά, το σκεύος σας μαυρίζει.Μερικές φορές , κατά λάθος καίτε το φαγητό και αφήνει αποδείξεις στη μορφή σημαδιών.Σας έχουμε νέα. Καθαρίζεται!

Κανένα σκληρό χημικό δεν εμπλέκεται σε αυτή τη λύση στο πρόβλημα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και ζεστό νερό. Οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε στο σπίτι μας ήδη και δεν κοστίζουν πολύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι να κάνετε; Ψεκάστε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στα σημάδια. Μην ξεχνάτε τις γωνίες! Προσθέστε το ξύδι και ακούστε αυτόν το χαρακτηριστικό ήχο που κάνει όταν αναμιγνύεται με τη μαγειρική σόδα. Μπορείτε να περιμένετε να σταματήσει ο ήχος ή προσθέστε αμέσως μετά το ζεστό νερό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει αρκετό νερό στο σκεύος (συμπεριλαμβανομένων των επίμονων τοιχωμάτων) για να καλύψετε πλήρως τους λεκέδες. Αφήστε το να μουλιάσει, τρίψτε και στεγνώστε. Αυτό είναι! Για λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο από την Wochit. Δώστε προσοχή στο πόση ώρα  πρέπει να το αφήσετε αυτό το μείγμα!

Μια σημείωση για το τρίψιμο: προσέξτε αν χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι από χάλυβα ή μεταλλικό σφουγγάρι καθαρισμού γιατί θα χαράξουν τα μαγειρικά σκεύη σας. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε λειαντικό σφουγγάρι στους ολλανδικούς φούρνους ,θα το μετανιώσετε . Χρησιμοποιείτε κυκλικές κινήσεις για ευκολότερο καθαρισμό.

Μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε, για να επανέλθουν , αλλά είναι προτιμότερο,από το να τα πετάξετε και να τα αντικαταστήσετε. Για σκληρούς λεκέδες που δεν θέλουν να βγουν , κάποιοι προτιμούν να βράζουν το μείγμα,πριν το ρίξουν στα σκεύη τους. Αφού το αφήσετε να ενεργήσει στο σκεύος και να κρυώσει λίγο ,οι λεκέδες θα ξεπλυθούν .

Δοκιμάστε να προθερμάνετε το τηγάνι σας σε χαμηλή θερμοκρασία πριν προσθέσετε το λάδι σας. Χρησιμοποιήστε χαμηλή ή μέτρια θερμότητα για να μαγειρέψετε το φαγητό σας για να αποφύγετε τη δημιουργία σημαδιών στα τοιχώματα και στον πυθμένα του τηγανιού σας

Επεκτείνετε τη ζωή των καλών μαγειρικών σκευών σας με μια χούφτα οικιακά υλικά. Και αυτό το τέχνασμα δεν λειτουργεί μόνο για τα μεταλλικά σκεύη. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και σε γυάλινα ή κεραμικά σκεύη !

Έχετε δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο ποτέ; Έχετε μαυρισμένα μαγειρικά σκεύη στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή; Ποια είναι η δική σας μέθοδος για την αφαίρεση σημαδιών καψίματος;

πηγή : http://tiphero.com/pan-stain-removal/

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK