Διαλέξτε μια εικόνα και ανακαλύψτε μια απρόσμενη αλήθεια για την προσωπικότητά σας

Οι διαταραχές του μυαλού είναι φλέγον θέμα ανάμεσα στους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς. Οι ηθοποιοί ενσαρκώνουν τους χαρακτήρες τόσο φυσικά που , μετατρέπονται σε πραγματική εγκυκλοπαίδεια για τους ψυχιάτρους.

Εμπνευστηκαμε από τους διάσημους ψυχιάτρους και φτιάξαμε ένα τέστ με τους δικούς μας χαρακτήρες ρόλων.

Επέλεξε την εικόνα που σου αρέσει λιγότερο

© IFC Films   © Warner Independent Pictures   © Columbia Pictures   © Magnolia Pictures   © Monadi-Filmi   © Fox Searchlight Pictures   © Lionsgate   © Mandate Pictures   © Miramax   © Anchor Bay Entertainment

Τώρα δες το αποτέλεσμα

1. Διαταραχή σαδιστικής προσωπικότητας

© Warner Independent Pictures

Διάγνωση χαρακτήρα: Είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις ένα σαδιστή στο πρόσωπο του νεαρού από την ταινία του  2007  Funny Games.

Τι σημαίνει η επιλογή σας : Φαίνεστε να είστε ένας ήρεμος και λογικός άνθρωπος, αλλά είστε επίσης πεισματάρης.Αν δεν θέλετε να κάνετε κάτι , δεν θα το πείτε δυνατόφωνα. Το αντίθετο , θα δημιουργήσετε δυσκολίες , μέχρι να αποφύγετε να το κάνετε. Διασκεδάζετε να δημιουργείτε ψυχολογική πίεση στους ανθρώπους. Ο εσωτερικός σας αυτός προσπαθεί να καταπιέσει την ανάγκη για κυριαρχία .

2. Επιληψία

© IFC Films

Διάγνωση χαρακτήρα: Μία ταινία του Αργεντίνου σκηνοθέτη Fabián Bielinsky,η ταινία  The Aura λέει την ιστορία ενός ταριχευτή που υποφέρει από επιληπτικές κρίσεις .

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Ο κόσμος σας βλέπει σαν ένα ευγενικό και γοητευτικό άτομο. Είστε προσιτός χαρακτήρας και αρκετά υπεύθυνος.Παρόλα αυτά, έχετε θέσει σε έλεγχο τον θυμό σας εδώ και αρκετό καιρό και δεν δείχνετε τα ξεσπάσματα σας σε κανέναν.Ο εσωτερικός σας εαυτός προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα προσωπικότητα , που θα καταλάβει τις αρνητικές συμπεριφορές .

3. Κατατονία

© Columbia Pictures

Διάγνωση χαρακτήρα: Η ταινία  Awakenings, βασίστηκε στο απομνημόνευμα του Oliver Sacks’s , εξιστορεί για ένα γιατρό που διερευνά το σύνδρομο της κατατονίας , μιας ασθένειας που χαρακτηρίζεται από την απόλυτη αδρανοποίηση ή μούδιασμα.

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Είστε πολύ ντροπαλοί και δεν σας αρέσουν οι αλλαγές. Έχετε δημιουργήσει τους δικούς σας κανόνες διαβίωσης και δεν τους παραβαίνετε.  Η αιτία ίσως κρύβετε στα παιδικά σας χρόνια , όταν έπρεπε να καταπιέσετε την πνευματική σας υπερκινητικότητα για να διασώσετε την επαφή σας με την πραγματικότητα. Ο εσωτερικός σας εαυτός ακόμα φοβάται να χάσει τον αυτοέλεγχο του.

4. Σχιζοφρένεια

© Magnolia Pictures

Διάγνωση χαρακτήρα: Στην ταινία  The Perfect Host, μπορείτε να δείτε έναν καλό άντρα να μετατρέπεται σε ένα τέρας – ο τέλειος τρόπος να απεικονίσει  την αληθινή σχιζοφρένεια στην οθόνη, επιλεγμένος από τον σκηνοθέτη , Nick Tomnay.

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Συνηθίζεται να κρύβεται τις διαφορές σας απέναντι στους άλλους, προσπαθώντας να βρείτε λόγους να τους κρατήσετε τη ζωή σας. Κρύβεται το συναίσθημα της μοναξιάς σας.Γι’αυτό οι σχέσεις σας μοιάζουν ρηχές και συχνά πιστεύετε πως το να ζείτε μόνοι σας ταιριάζει καλύτερα. Το να ζείτε πιο κοινωνική ζωή είναι απαραίτητο για να αποφύγετε τον εσωτερικό σας εαυτό.

5. Αγοραφοβία

© Monadi-Filmi

Διάγνωση χαρακτήρα: Ο τίτλος της ταινία μιλάει από μόνος του — Agoraphobia (φόβος των ανοιχτών χώρων και το αίσθημα του παγιδευμένου).

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Φαίνεστε να είστε πολύ ντροπαλοί. Παρόλα αυτά  η ψυχολογική σας ισορροπία εξαρτάται από την άποψη του κόσμου. Συχνά αισθάνεστε ανικανοποίητοι από τη ζωή σας, αλλά το κρατάτε μυστικό. Η εσωστρεφής σας συμπεριφορά κρύβει τον εσωτερικό σας φόβο και ανησυχία.

6. Σύνδρομο Asperger

© Fox Searchlight Pictures

Διάγνωση χαρακτήρα: Ο κύριος χαρακτήρας στην ταινία  Adam είναι ένας ντροπαλός και ευγενικός άντρας με σύνδρομο Asperger .

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Μέσα σας ζούνε 3 προσωπικότητες-ένας ηθοποιός , ένας μοναχικός και ένας παρίας . Μπορείτε να είστε ένας πολύ ανοιχτός και ανέμελος άνθρωπος , αλλά τότε μπορεί να θελήσετε να κρυφτείτε από τον πολύ κόσμο και να βρείτε μια αδελφή ψυχή. Αντιλαμβάνεστε τον κόσμο διαφορετικά και μερικές φορές πιστεύετε ότι είναι βίαιο για σας. Αυτός είναι και ο λόγος που επιλέγετε να είστε πιο κλειστοί και επιδεικνύεται τη συναισθηματική σας ψυχρότητα.

7. Κατάθλιψη

© Lionsgate

Διάγνωση χαρακτήρα: Η εγκληματική κωμωδία-δράμα Filth δείχνει ένα τσούρμο διανοητικά ζητήματα και η κατάθλιψη είναι ανάμεσα τους.

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Ο κόσμος σας βλέπει σαν ένα πολύ αισιόδοξο άνθρωπο, κοινωνικό και επίσης ανέμελο. Παρόλα αυτά , όταν είστε σπίτι μόνος, είστε πολύ θλιμμένος και απαθής,επίσης δεν κρύβετε τον εσωτερικό πόνο. Πιθανότατα έχετε βρει ένα τρόπο να κρύβεστε από τις σκέψεις σας-μπαίνετε πολύ βαθιά στο πρόβλημα κάποιου άλλου και συμπεριφέρεστε σαν ψυχίατρος κάποιες φορές, ξεχνώντας τον εαυτό σας τελείως.

8. Διασυνδετική διαταραχή ταυτότητας

© Mandate Pictures

Διάγνωση χαρακτήρα: Μετά το θάνατο της καταχρηστικής μητέρας του , ο κύριος χαρακτήρας στην ταινία  Peacock πρωταγωνιστεί φορώντας τα ρούχα της και μια περούκα. Αυτού του τύπου η συμπεριφορά λέγεται διασυνδετική διαταραχή ταυτότητας .

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Από τα παιδικά σας χρόνια προσπαθείτε να ταυτοποιήσετε τη σεξουαλικότητα σας και τώρα προσέχετε πάρα πολύ την εμφάνιση σας. Ο κύριος στόχος του εσωτερικού σας εαυτού  είναι να καταπιέσετε την σεξουαλική σας ταυτότητα . Γνωρίζετε πολύ καλά πως πρέπει να φαίνεται ένας άντρας και μια γυναίκα. Οποιαδήποτε  απόκλιση από την εικόνα σας , προκαλεί απόρριψη και απέχθεια .

9. Διπολική διαταραχή

© Miramax

Διάγνωση χαρακτήρα: Στο θρίλερ No Country for Old Men, ο Javier Bardem ερμηνεύει εκπληκτικά το ρόλο ενός δολοφόνου κατά συρροή με μανιακή κατάθλιψη .

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Δημιουργείτε την εντύπωση ενός λογικού ανθρώπου που έχει τα πάντα υπό έλεγχο. Παρόλα αυτά , αν σταματήσετε να συγκρατείτε τον εαυτό σας , πρόκειται να τα χάσετε. Έχετε μέσα σας συναισθήματα που δύσκολα μπορείτε να διαχειριστείτε και να ελέγξετε, και κάθε μικρό ατύχημα μπορεί να σας σπρώξει στα όρια.Αποφεύγετε τα έντονα και θορυβώδη μέρη.

10. Σύνδρομο Cotard

© Anchor Bay Entertainment

Διάγνωση χαρακτήρα: Το μυστικιστικό θρίλερ  After.Life δείχνει μαι πολύ σπάνια διάγνωση-σύνδρομο  Cotard’s ,μία πάθηση που ο ασθενής πιστεύει ότι έχει πεθάνει.

Τι σημαίνει η επιλογή σας: Προσπαθείτε να ξεφύγετε από αυτό που λέμε αυτό-φυλάκιση.Ένας άνθρωπος με αυτό το σύνδρομο πιστεύει ότι δεν υπάρχει , ότι δεν ρέει αίμα στις φλέβες του, ότι δεν έχει εσωτερικά όργανα. Μπορεί σκοπίμως να μην παρατηρείτε την ευτυχία στη ζωή , νοιώθοντας συναισθηματική νάρκη.

Preview photo credit Magnolia Pictures, Mandate Pictures

Fumara.gr

το διαβάσαμε : brightside.me

Διαβάστε επίσης: