Χρωματιστά πασχαλινά αυγά από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
1ος τρόπος
Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αυγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2ος τρόπος
Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.
Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βάζουμε από 1 αυγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αυγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.
3ος τρόπος
Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.
Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.
Βυθίζουμε τα αυγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.
πηγή : akispetretzikis.com