Fumara.gr

Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς

Yλικά:

  • 1 κιλό καρύδια αλεσμένα
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 250γρ βούτυρο γάλακτος
  • Γαρύφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια)

Για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • Μισό λεμόνι πλυμένο καλά
  • 5 φλ. νερό

Eκτέλεση:

Βάζετε σε μπολ τα καρύδια με το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε σε μεγάλο ταψί 3 φύλλα κρούστας, χωρίς να τα βουτυρώσετε. Στο 3ο φύλλο πασπαλίζετε μερικές κουταλιές από το μείγμα καρυδιού.

Συνεχίζετε με φύλλο-γέμιση έως ότου τελειώσουν. Φροντίζετε πάνω-πάνω να κρατήσετε 3 φύλλα κρούστας χωρίς γέμιση. Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνετε ένα γαρύφαλλο.

Βάζετε το βούτυρο να κάψει καλά και το ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά στο γλυκό ειδικά στα σημεία που το έχετε κόψει. Ψήνετε το γλυκό στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Οταν ψηθεί το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το περιχύνετε με το σιρόπι, που έχετε για 5 λεπτά.

Συνταγή: sintagespareas.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK