Μπορείτε να αφήσετε το βούτυρο εκτός ψυγείου με ασφάλεια; Δείτε για πόσο καιρό και θα πάθετε πλάκα!

Αγαπητοί αναγνώστες, το διαβάζετε σωστά και δεν αστειευόμαστε. Δεν είναι μόνο αλήθεια ότι το βούτυρο δεν χρειάζεται να ψύχεται ανά πάσα στιγμή, είναι πραγματικά ασφαλές να το αποθηκεύσετε στον πάγκο της κουζίνας σας!

Τώρα, γνωρίζουμε ότι για κάποιους από εσάς εκεί έξω, αυτά τα νέα δεν είναι πραγματικά «ειδήσεις» με κάποια έννοια. Εξάλλου, οι πρακτικές αποθήκευσης τροφίμων διαφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο και σε πολλές χώρες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως τα αυγά δεν ψύχονται καθόλου, ακόμη και στο κατάστημα. (Είναι όλα σχετικά με το πότε καθαρίζονται!)

Όταν έζησα στις Κάτω Χώρες, έβλεπα ακόμη και το γάλα στα ράφια των καταστημάτων χωρίς ψύξη.   Ακόμα, στις Η.Π.Α., έχουν συνηθίσει να αποθηκεύονται αυτομάτως στα ψυγεία οτιδήποτε σχετίζεται με τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα γειτονικά γαλακτοκομικά προϊόντα ή ακόμη και τα απομιμήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων.

Και χάρη στις πρακτικές μας για την ασφάλεια των τροφίμων, από την πλύση των αυγών προτού φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων, τη παστερίωση του γάλακτος σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και κρατώντας το τυρί πιο φρέσκο ​​για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κρατώντας το κρύο, τις περισσότερες φορές, αυτή η συνήθεια είναι μια καλή ιδέα.

Η εξαίρεση από τον κανόνα αυτού; Το Βούτυρο. Δείτε γιατί:

Αλείφοντας το βούτυρο σε ένα κομμάτι ψωμί.

Έχετε το μαλακό σας βούτυρο και το τρώτε κιόλας

Φυσικά, όλη αυτή η συζήτηση εγείρει το ερώτημα γιατί να θέλετε να αποθηκεύσετε το βούτυρο σας στον πάγκο σας. Δεν είναι σαν να το πληγώνει το ψυγείο και είμαστε ήδη μεγάλοι υποστηρικτές της κατάψυξης του βουτύρου μας (και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων) για να το διατηρήσουμε περισσότερο. Γιατί λοιπόν να το κρατάτε ζεστό, είναι ασφαλές ή όχι;

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και να «σώσετε» το ψωμί σας, γι ‘αυτό! Οποιοσδήποτε λατρεύει τη φρυγανιά, με βούτυρο ή ακόμα και με ψιλοκομμένο ψωμί μπορεί να σας πει μια τραγική ιστορία που προσπαθεί να απλώσει το κρύο βούτυρο ακριβώς μόλις το βγάλει από το ψυγείο ή να το κόψει σε κομμάτια. Και κάθε φούρνος γνωρίζει την απογοήτευση της αναμονής για το ραβδί βουτύρου για να ζεσταθεί, ώστε να μπορούν να κάνουν μια συνταγή που απαιτεί «μαλακωμένο» βούτυρο. Αν και έχουμε κάποιες λύσεις για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία, δεν θα ήταν επίσης καλό αν δεν τους χρειαζόταν πρώτα;

Μπορείτε να κρατήσετε το βούτυρο έξω στον πάγκο για δύο εβδομάδες, αλλά υπάρχει μια παγίδα.

Ναι , δύο ολόκληρες εβδομάδες. Αυτό είναι το ακραίο ανώτατο όριο για τον καιρό που μπορείτε να διατηρήσετε το βούτυρο στον πάγκο, σύμφωνα με τους φίλους μας στο Food52, αλλά έρχεται επίσης με μια σημαντική προειδοποίηση: πρέπει να το κρατήσετε σε ένα δοχείο αεροστεγές .

Εξηγούν:   Σύμφωνα με τις οδηγίες του USDA και του FDA, οι περισσότερες εταιρείες βουτύρου λένε ότι διατηρούν το βούτυρο να ψύχεται. Αλλά το βούτυρο είναι κυρίως λίπος (συνήθως περίπου 80% λίπος), γεγονός που το καθιστά λιγότερο ελκυστικό για τα βακτήρια από τα προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Και πολλοί τύποι βουτύρου παρασκευάζονται με παστεριωμένο γάλα, γεγονός που τους καθιστά ακόμη λιγότερο επιρρεπή στη βακτηριακή ανάπτυξη, λέει η Οργανική Αρχή. Διατηρώντας το βούτυρο σε ένα αεροστεγές δοχείο μπορεί να διατηρηθεί  περισσότερο (περίπου 2 εβδομάδες), αλλά όταν η θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνει πάνω από 70 ° F, όλο το βούτυρο θα πρέπει να ψύχεται.

Το αλατισμένο και ανάλατο βούτυρο δεν είναι το ίδιο, ωστόσο: Το αλάτι στο αλατισμένο βούτυρο το καθιστά λιγότερο ευαίσθητο στην ανάπτυξη βακτηριδίων, οπότε μπορεί να μείνει στον πάγκο. Ακόμα κι έτσι, το αλατισμένο βούτυρο θα διαρκέσει μόνο περίπου μια εβδομάδα πριν από την φθορά, σύμφωνα με τον John Bruhn στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Ντέιβις, οπότε είναι καλύτερα να κρατήσετε μόνο ό, τι θα χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγες μέρες. Από την άλλη πλευρά, το ανάλατο βούτυρο ψύχεται καλύτερα.

Πώς ξέρεις αν το βούτυρο έχει χαλάσει; Στο Chowhound μας λένε ότι «αν το βούτυρο σας έχει γεύση πικρή ή έχει ισχυρή οσμή, είναι πιθανώς χαλασμένο» και επίσης επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι είναι σε θέση να κρατήσουν το βούτυρο έξω επειδή τείνουν να κρατούν τα σπίτια τους πιο δροσερά από τους Αμερικανούς .

 Λοιπόν, ποιο είναι το κύριο νόημα εδώ; Απλό:

  • Εάν θέλετε να διατηρήσετε το βούτυρο σας στον πάγκο, βάλτε ένα σκεύος – ή άλλο αεροστεγές δοχείο – και τοποθετήστε το σε ένα σημείο που γενικά δεν ξεπερνά τους 70 βαθμούς Φαρενάιτ. Θα κρατήσει μέχρι και 2 εβδομάδες!
  • Λείπει μία ή περισσότερες από τις παραπάνω συνθήκες; Θα είναι και πάλι ασφαλές για λίγες μέρες!

Λοιπόν, τι λέτε? Θα κρατήσετε λίγο βούτυρο – ή ένα ολόκληρο ραβδί – στο πάγκο σας; Υπάρχουν άλλα είδη που συνήθως ψύχονται αλλά εσείς τα διατηρείτε εκτός ψυγείου;Αγαπάτε το βούτυρο όσο κι εμείς;

Μπορείτε να αφήσετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 εβδομάδες! 

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ : ΦΩΤΕΙΝΗ ΘΕΟΔΩΡΊΔΗ
πηγή: tiphero.com

Διαβάστε επίσης: