13χρονη έχτισε μόνη της το σπίτι των ονείρων της από το μηδέν!

Ενώ οι περισσότεροι έφηβοι περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους βλέποντας τηλεόραση και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, η 13χρονη Sicily Kolbeck έχει ήδη σχεδιάσει και κατασκευάσει το δικό της σπίτι.

Το ονομάζει το σπίτι των ονείρων της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η μικρή Sicily  πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα σπίτι από το μηδέν. Η μητέρα της, αντί να την απογοητεύσει, τη στήριξε σε αυτή την ιδέα της, παρέχοντάς της το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων που χρειαζόταν.

Αλλά αυτή δεν ήταν η πρώτη κατασκευή της μικρής κοπέλας. Σε ακόμα νεότερη ηλικία (στα 10 περίπου), είχε δημιουργήσει ένα σπίτι για τα πουλιά – κάτι σαν ένα μίνι τροχόσπιτο, το οποίο έφτιαξε από το μηδέν.

Loading...

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης της προσπάθειας, η Sicily αποφάσισε να θέσει έναν πολύ πιο δύσκολο στόχο: να δημιουργήσει ένα σπίτι εντελώς από το μηδέν.

Αρχικά δημιούργησε τα σχέδια σε χαρτί και στη συνέχεια δημιούργησε μακέτες από φελιζόλ.

Ωστόσο, για να προχωρήσει χρειαζόταν χρήματα. Η ίδια εξηγεί στο μπλογκ της πώς κατάφερε να συγκεντρώσει τα 9.800 δολάρια που της κόστισε η κατασκευή: «Πολλοί με ρωτούν πώς μια 13χρονη, η οποία δεν εργάζεται, εξοικονόμησε σχεδόν 10.000 δολάρια. Η πλειοψηφία των εξόδων πληρώθηκαν από τα δίδακτρά μου».

Και εξηγεί ότι όταν ξεκίνησε το πρότζεκτ, φοιτούσε σε ένα σχολείο στο οποίο η μαμά της ήταν διευθύντρια. Έτσι, δεν χρειαζόταν να πληρώσει δίδακτρα.

«Όταν είπα στη μητέρα μου τι ήθελα να κάνω, μου έδωσε 7.000 δολάρια, τα οποία ισοδυναμούσαν με τα δίδακτρα του σχολείου. Η δεύτερη πηγή χρημάτων ήταν η καμπάνια μου στο Indiegogo, απ’ όπου μάζεψα 1.660 δολάρια. Παράλληλα, έκανα διάφορες δουλειές, για να συγκεντρώσω περίπου 500 δολάρια. Τα υπόλοιπα 700 δολάρια ήταν δώρο από την υπέροχη μητέρα μου».

Η 13χρονη συμμετείχε ενεργά στο χτίσιμο του σπιτιού, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες. Και όπως φαίνεται, απόλαυσε κάθε στιγμή.

Το σπίτι των ονείρων της πήρε μορφή

Στο λιλιπούτειο σπίτι της, το οποίο περιλαμβάνει γωνιά ανάγνωσης, κουζίνα, μπάνιο και ένα υπερυψωμένο υπνοδωμάτιο, η 13χρονη έχει εκμεταλλευτεί ένα ευρύ φάσμα λύσεων για μικρούς χώρους: Από ένα τραπέζι κουζίνας που διπλώνει, αφήνοντας επιπλέον χώρο, μέχρι σκάλες που έχουν αποθηκευτικό χώρο και έναν υπερυψωμένο χώρο ύπνου, που μεγιστοποιεί τον διαθέσιμο χώρο του καθιστικού.

Η διαδικασία οικοδόμησης διήρκεσε 7 μήνες και η Sicily χρησιμοποίησε μεταχειρισμένα υλικά (όπως πόρτα και παράθυρα), ενώ το σπίτι θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια.

Ο στόχος της 13χρονης είναι να ζήσει απλά και να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο, όπως λέει.

Η ίδια δηλώνει πανευτυχής. Και φυσικά, σκέφτεται ήδη την επόμενη δημιουργία της!

πηγή : e-radio

loading...