Fumara.gr

Όλα όσα έμαθα μετά από 3 χρόνια στο facebook

Όλα όσα έμαθα μετά από 3 χρόνια στο facebook

Από @George Liantos fb.

Μετά από 3 χρόνια στο fb, διαπιστώνω παθαίνοντας και μαθαίνοντας: 

1) Κάθε αυτοβιογραφικό στάτους που ανεβάζετε μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον εναντίον σας.

2) Μη μπαίνετε σε παρεάκια που αλληλογλείφονται για να διαφωνήσετε, θα σας ξεσκίσουν και πολύ θα το χαρούν, είσαστε ο καλύτερος μεζές αυτοεπιβεβαίωσης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3) Μη γίνεστε μέλος παρέας που αλληλογλείφεται, θα αναγκαστείτε να τους κάνετε και εσείς στοματικό, αλλιώς θα σας διαγράψουν, μπλοκάρουν, διαβάλουν.

4) Αν ανεβάζετε ένα στάτους με τον ενθουσιασμό που σας δημιούργησε η κοπέλα στο ταμείο, να ξέρετε ότι αυτό το στάτους θα βρίσκεται εκεί και μετά από 3 χρόνια που ίσως έχετε βρει τον έρωτα της ζωής σας (εκτός αν κάνετε στρατηγική εκκαθάριση κάθε τόσο). Όταν θα σας βγάζει η λατρεία σας τα νύχια ένα-ένα ρωτώντας σας για την ταμειακή της υπαλλήλου που σας συνεπήρε τότε, 2.343 στάτα πιο πριν, θα με θυμηθείτε.

5) Όπου βλέπετε καρδούλες, υπάρχει ίνμποξ από πίσω (τουλάχιστον από την μια μεριά). (Εξαιρούνται οι συγγενείς και οι κολλητοί ).

6) Τα ίνμποξ δεν είναι και τόσο κρυφά. Μπορεί να φωτογραφηθούν και να γίνετε ρόμπα εκεί που δεν το περιμένετε.

7) Μη μπαίνετε στα μπουντουάρ γυναικών που μαζεύουν μνηστήρες προσπαθώντας να γράψετε το πιο ευφυές σχόλιο.

Αυτό εμπίπτει στην κατηγορία τού “κοίτα τι κάνουμε εμείς οι άντρες για να…” για μια ηλεκτρονική καρδούλα.

8) Οι άνθρωποι στο ΦΒ όπως και στη ζωή, χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, σε αυτούς που χαίρονται τη ζωή και σ’ αυτούς που γκρινιάζουν, τέλος. Ανεξαρτήτως κομμάτων, ομάδας, φύλου.

9) Το 90% των τραγουδιών που ανεβαίνουν δεν είναι γιατί ο φίλος μας θέλει να μοιραστεί τις μουσικές του γνώσεις.

Κάπου απευθύνονται συγκεκριμένα. (το “σκύλα θέλω να πεθάνεις με τα νάζια που μου κάνεις”, έχει αποδέκτη, τι νομίζετε;).

10) Τα φορτισμένα και συφιλιασμένα στάτα έχουν επίσης συγκεκριμένο αποδέκτη, μην τα παίρνετε προσωπικά και μην απαντάτε θιγμένοι, για κάποιον βουρλισμένο χτυπά η καμπάνα.

11) Μη διαφωνείτε με Συριζαίο, τζάμπα κόπος. Ούτε με Ελληνάρα.

12) Οι άνθρωποι στο ΦΒ όπως και στη ζωή, στην Ελλάδα χωρίζονται σε δεξιούς και πρώην πασόκους, αμφότεροι πασπαλισμένοι με λίγο κομουνιστικό αγιασμό. Ω! Ναι ΚΑΙ οι δέξιοι. (Εντάξει συμφωνώ, υπάρχουν και οι φύσει ΚΚΕδες. Κάποιος πρέπει να φτιάχνει τον αγιασμό).

13) Αν τα φτιάξετε με άνθρωπο εντός ΦΒ, αλληλοδιαγραφείτε. Κάθε άντρας που θα κάνει λάικ στο κορίτσι σας χωρίς να τον ξέρετε θα είναι ένας σιχαμερός λιγούρης.

Η τηλεφωνήτρια της εταιρίας σας, η φίλη της μάνας σας, η παιδική σας φίλη, δεν θα είναι τίποτα άλλο από ερωτοχτυπημένες τσούλες που καραδοκούν να σας αρπάξουν. Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση στο ΦΒ οπού όταν δηλώνεις σχέση, να σου κόβουν αυτόματα το ίνμποξ. Όχι παίζουμε.

14) Άμα τη λήξει του φλερτ ή της σχέσης ή της αποτυχημένης προσπάθειας, αλληλοδιαγραφείτε επίσης.

Αλλιώς θα γονατίσετε από τα δηκτικά σχόλια στο μέλλον. Έκτος κι αν η διαγωγή αμφοτέρων είναι κοσμιοτάτη. (Τι κάνουν εκεί στο ΦΒ; Δίνω ιδέες, βάλτε διαγωγές, κοσμιοτάτη, κοσμία, απόκοσμη, διακοσμητική, αγαπημένο τρολ, σιχαμένο τρολ, όλα εγώ θα τα λέω;).

15) Όσοι σας κάνουν λάικ μόνο όταν τους κάνετε και εσείς, ναι, είναι ωφελιμιστές, ματαιόδοξοι και εκδικητικοί.

Όσοι δεν κάνουν ποτέ μα ποτέ σε άλλους λάικ, είναι ψωνάρες, τέλος ξανά.

16) Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ταλέντο, το έχουν σπουδάσει, είναι γνωστές του θέματος και ανεβάζουν πολιτικά σχόλια.

Οι υπόλοιποι δυστυχώς αναμασάμε κοινοτοπίες ή ακόμα χειρότερα ιστορίες συνωμοσίας.

17) Αν προσπαθείς να γράφεις εξυπνάδες και ευρηματικά σχόλια και βλέπεις 2 λάικ από τα οποία το ένα είναι του παιδικού σου φίλου, κόφτο, δεν σε θέλει.

18) Όσοι ανεβάζουν ποδαράκια, να ξέρουν πως η ποδολαγνία αγγίζει το 25% στο δυτικό κόσμο.

19) Οι φωτό με φαγητά, ποτά, είναι πληκτικές ακόμα και για αυτόν που σας έχει ρωτήσει τι φάγατε.

20) Αν ανεβάζεις 30 σχόλια την ημέρα και δεν είσαι δημοσιογράφος που κάνει πολιτικό σχολιασμό…έχεις μοναξιές.

21) Ναι, έχει δίκιο μια ΦΒ φίλη. Ένας άντρας δεν ξημεροβραδιάζεται πίσω από τις γρίλιες όλη μέρα, ούτε κουτσομπολεύει κάνοντας σχόλια για ό,τι περνάει. Πρέπει να τον απορροφά και μια δουλειά ή κάτι άλλο τέλος πάντων, κακά τα ψέματα.

Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όσες γυναίκες υποστηρίζουν την ισότητα των δυο φυλών. Οι άλλες…ελεύθερα και παραδοσιακά στη σκάφη.

22) Να αποφεύγετε τους ξινούς. Άνθρωποι που σε κοιτάνε στο συντακτικό, στην άψογη ορθογραφία, κάνουν δίκες προθέσεων, έχουν 10 ξένες λέξεις στις 20 που γράφουν, κριτικάρουν τους άλλους 9 στα 10 ποστ, αν δεν είναι διάσημοι στοχαστές, ερευνητές και φιλόσοφοι, τότε είναι ξιπασμένες ψωνάρες.

Που και στοχαστές να είναι, πάλι ψωνάρες θα είναι.

23) Όσοι ανεβάζετε τα παιδάκια σας με μαγιό, να ξέρετε πως και η παιδεραστία αγγίζει διψήφια ποσοστά τελευταία.

Τα παιδιά σας τα ρωτήσατε; Αυτό που για σας είναι σκηνές οικογενειακής ευτυχίας για κάποιον άλλον μπορεί να είναι ο μεσημεριανός αυνανισμός. Τόσο καλά. Αν δεν έχετε πρόβλημα, εγώ περισσεύω.

24) Το ΦΒ είναι ένα τεράστιο παγκόσμιο στέκι. Στη ζωή όταν θέλεις να αποφύγεις κάποιους, αλλάζεις στέκι.

Στο ΦΒ πρέπει αναγκαστικά να διαγράψεις, αλλιώς ο άλλος είναι ωσεί παρών και βλέπει τα χαΐρια σου με κουκλάκια κερένια στα χέρια.

25) Οι καλύτερες συζητήσεις, προτάσεις, λύσεις, γίνονται και δίδονται θέλετε δεν θέλετε στον κεντρώο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό ή φιλελεύθερο χώρο. Οι υπόλοιποι απλώς βρίζουν και σιχτιρίζουν.

26) Οι άνθρωποι στο ΦΒ όπως και στη ζωή, χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες, σ’ αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν πάση θυσία και σ’ αυτούς που αναμασούν τις μαλακίες των πρώτων.

28) Ναι, το ΦΒ είναι μια τσιχλόφουσκα. Μια τσιχλόφουσκα όμως που τη μασάμε με τον εγκέφαλο.

Επειδή δε, στον εγκέφαλο υπάρχουν και συναισθήματα, ευαισθησίες, ανησυχίες, προβληματισμοί, απόγνωση, αυτοί που υποστηρίζουν το μάσημα της τσιχλόφουσκας, μια μέρα θα μασήσουν και τις ευαισθησίες σου μαζί με τις δικές τους.

29) Άνθρωποι που διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας, ειδήσεις ανεπιβεβαίωτες, στρεβλές επί τούτου ή είναι φερέφωνα και εγκάθετοι σχολιαστές κομμάτων, όσοι δεν θέλουν να ξέρουν τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, όλοι αυτοί όσο τους έχετε φίλους βρίσκουν χώρο να διασπείρουν τα περιττώματα τους.

Η Διαγραφή ως Δαρβινική επιλογή είναι η καλύτερη λύση.

30) Άνθρωπος που σου κάνει λάικ συνεχόμενα για πολύ καιρό και κάποια στιγμή τα διακόπτει ή έπαθε ατύχημα και βρίσκεται στα επείγοντα ή περίμενε κάτι άλλο ή έπεσε παντόφλα από την καινούργια ερωτική άφιξη.

31) Όλα αυτά που γράφουμε με μια συγκεκριμένη διάθεση, τα διαβάζουν και άνθρωποι που είναι σε πολύ διαφορετική διάθεση από μας.

Γι αυτό προσπαθούμε να είμαστε σαφείς ως προς τις προθέσεις μας, ειδικά αν εμείς έχουμε μπει στο τσαρδί τους να σχολιάσουμε.

Αν δεν πιάνουμε τον “πόνο” του άλλου, καλύτερα να το βουλώνουμε.

32) Αυτοί που γράφουν κάνονες όπως αυτούς εδώ, είναι νούμερα. (Για να σας ακυρώσω προκαταβολικά, αμ, πως!).

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK