Fumara.gr

Το αυτοκίνητο που παρκάρει μόνο του -Ο οδηγός δεν κουνάει καν το δάχτυλό!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που παρκάρει μόνο του -Ο οδηγός δεν κουνάει καν το δάχτυλό του [βίντεο]

Είναι το κλασικό άγχος κάθε οδηγού. Ιδιαιτέρως για τις γυναίκες, είναι ένας μόνιμος βραχνάς. Πώς παρκάρεις με τις ελάχιστες δυνατές μανούβρες; Πώς τα καταφέρνεις χωρίς να χτυπήσεις τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και το δικό σου;

Σε όλα αυτά τα ζητήματα, η γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εξοπλισμού αυτοκινήτων Valeo, έχει τη λύση.
Παρουσίασε, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης υψηλής τεχνολογίας CES, τον αυτόματο παρκαδόρο. Κι όταν λέμε αυτόματο, εννοούμε και αυτόνομο, καθώς δεν χρειάζεται καν την παρουσία του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο.

Στην πραγματικότητα, βρίσκεις τη θέση στάθμευσης, βγαίνεις από το αυτοκίνητο, ενεργοποιείς το σύστημα Valeo, που λειτουργεί σαν εγκέφαλος, και φεύγεις δίχως να κοιτάξεις πίσω σου. Το σύστημα θα αναλάβει μόνο του τα υπόλοιπα.

Στο βίντεο που ακολουθεί η… τυχερή οδηγός αφήνει το Range Rover της στα… χέρια του Valeo και φεύγει για να αρχίσει το καθημερινό της τζόκινγκ. Στα μισά της μανούβρας, το αυτοκίνητο δείχνει να διστάζει προς στιγμή, βγαίνει λίγο από τη θέση και παρκάρει σε καλύτερη θέση, σαν ένα φάντασμα να είναι στο τιμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα δεν χρειάζεται κανέναν ειδικό εξοπλισμό για να λειτουργήσει στο εσωτερικό του γκαράζ. Εξάλλου βασίζεται σε υπερήχους αισθητήρες που ήδη χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, στο σύστημα αισθητήρων για το παρκάρισμα, για παράδειγμα. Μόλις που χρειάζεται να κάνει λίγο μπροστά και κατά περίπτωση, να προσθέσει κάμερες για την αναγνώριση θέσης για ανάπηρους ή την είσοδο του γκαράζ.

Δείτε το βίντεο…

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που παρκάρει μόνο του -Ο οδηγός δεν κουνάει καν το δάχτυλό του [βίντεο]

 

 

πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK