Το κόλπο για να μένουν φρέσκα τα πράσινα χλωρά κρεμμύδια για μήνες

Το κόλπο για να μένουν φρέσκα τα πράσινα χλωρά κρεμμύδια για μήνες

Τα πράσινα κρεμμύδια ή φρέσκα κρεμμυδάκια όπως θα ακούσεις τους παλιούς να τα λένε, είναι τα κρεμμύδια αυτά με το πράσινο φύλλωμα και το μικρό, λευκό βολβό στην άκρη, που τρώγονται τόσο ωμά στη σαλάτα όσο και μαγειρεμένα.

Τα κρεμμύδια αυτά που τώρα την άνοιξη είναι η εποχή τους, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και μπορείς να τα βάλεις στις σαλάτες, τα σάντουιτς, τα ασιατικά πιάτα αλλά και να τα ψήσεις μαζί με άλλα λαχανικά ή να τα σοτάρεις μαζί με ξερό κρεμμύδια για να εμπλουτίσεις τη γεύση κάθε μαγειρευτού πιάτου.

Επειδή το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού μπορεί να μαραθεί εύκολα, υπάρχει ένα κόλπο για να διατηρούνται για πολύ καιρό. Ο διαχωρισμός του πράσινου μέρους από το λευκό είναι σημαντικός για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα.

πηγή : queen

Περισσότερα

Τι κάνουν στον θυρεοειδή οι τροφές με πολλές φυτικές ίνες

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Πώς να μειώσετε την ορμόνη του στρες (και) μέσω της διατροφής