Τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολάτα, πορτοκάλι και μπαχαρικά

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε σήμερα στην κουζίνα του Πρω1νού και μας ετοίμασε τα ωραιότερα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολάτα, πορτοκάλι και μπαχαρικά!

Δείτε τα υλικά, την εκτέλεση και βίντεο!

Υλικά:

  • 450 γρ. βούτυρο
  • 460 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 525 γρ. αλέυρι
  • 100 γρ. κακάο
  • 15 γρ. σόδα
  • 500 γρ. choco chips
  • Κανέλα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, καστανή και κρυσταλλική, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το κακάο που έχουμε κοσκινίσει πρώτα και το ξύσμα.

Κάνουμε μπάλες των 100 γρ. περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά γιατί είναι πολύ μαλακά και σερβίρουμε.

Περισσότερα

Η ζωή ξέρει να ανταποδίδει αδικίες και συμπεριφορές, αρκεί να έχεις υπομονή

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Γονείς που μας τα έδωσαν «όλα»