Συνταγή για παγωτό-γρανίτα με φράουλες και εσπεριδοειδή

Red berry strawberry in metal mug on rustic wooden background. Background from freshly harvested strawberries. Directly above. Top view. Horizontal.

Η προτεινόμενη δοσολογία είναι:

  • 3/4 της κούπας ζάχαρη,
  • 1/2 κούπα νερό,
  • 3 κούπες φρέσκες και ξεφλουδισμένες φράουλες,
  • 1/4 κούπας χυμό λάιμ και
  • 1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι.

Πώς το φτιάχνουμε;

Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο, με κάλυμμα, μέχρι να κρυώσει.

Πολτοποιούμε τις φράουλες με τους χυμούς σε ένα μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και απολαμβάνουμε…

Περισσότερα

Η ζωή ξέρει να ανταποδίδει αδικίες και συμπεριφορές, αρκεί να έχεις υπομονή

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Γονείς που μας τα έδωσαν «όλα»