«Στην Φίλη που με κοίταξε με Περιφρόνηση όταν της είπα πως Πρέπει να ζητήσω την Άδεια του Συζύγου μου, για βγω μαζί της»

H Ashley Willis μιλούσε με μια φίλη όταν εκείνη την κάλεσε να βγουν μαζί το βράδυ. Όταν εξέφρασε το ενδιαφέρον της και ξεκαθάρισε ότι έπρεπε να ρωτήσει τον άντρα της, η Ashley σοκαρίστηκε από την αντίδραση μιας φίλης της.

“Μια φίλη με ρώτησε αν μπορούσα να βγούμε με τα κορίτσια ένα βράδυ έξω και φυσικά απάντησα όπως πάντα σε τέτοιες προτάσεις, “Θα το ήθελα! Να ρωτήσω τον Dave πρώτα και θα σου πω…”. Η φίλη μου έκανε μια κίνηση αποδοκιμασίας με τα μάτια και γέλασε καθώς απαντούσε, “Αλήθεια; Χρειάζεσαι την άδεια του άντρα σου; Ο άντρας μου κι εγώ ποτέ δεν ζητάμε άδεια. Απλά κάνω τα δικά μου. Κι εκείνος κάνει τα δικά του.’”

Η συζήτηση ενόχλησε την Ashley τόσο πολύ, που αποφάσισε να κάνει μια λίστα με λόγους για τους οποίους επιλέγει να συμπεριλαμβάνει τον άντρα της σε φαινομενικά ασήμαντες αποφάσεις.

Η άποψη της είναι πραγματικά υπέροχη.

1. Το να ζητάς άδεια είναι σημάδι σεβασμού

“Όποτε με ρωτάει ο Dave για να πάει κάπου και να κάνει κάτι, αισθάνομαι ότι με αγαπά και με σέβεται. Είμαστε παντρεμένοι στην τελική. Γιατί να μην συμβουλευτούμε ο ένας τον άλλο πριν προγραμματίσουμε κάτι, πριν κάνουμε αίτηση για μια θέση ή πριν μετακομίσουμε; Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν και τους δυο μας, γι’αυτό πρέπει να τα συζητάμε από σεβασμό ο ένας στον άλλο.”

2. Το να ζητάς άδεια εξασφαλίζει λιγότερες διαμάχες

“Η φράση “Απλά κάντο και ζήτα συγχώρεση μετά” δεν πιάνει στον γάμο. Πρέπει να ρωτάμε ο ένας τον άλλο πρώτα, έτσι ώστε να υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να μαλώσουμε για μια απόφαση αργότερα. Μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση μαζί από πριν… όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα… μπορούμε να παραμείνουμε ενωμένοι και να μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλο.”

3. Ο άντρας και η γυναίκα αισθάνονται δυνατοί

“Κάποιοι μπορεί να πουν ότι το να ζητάς άδεια στον γάμο δημιουργεί περισσότερο μια σχέση γονιού-παιδιού, αλλά αυτό δεν ισχύει αν και οι δύο ζητάνε άδεια. Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω.

Δεν είναι υγιές ή αποδεκτό αν ένας από τους συντρόφους χρειάζεται συνεχώς να ζητά από τον άλλο άδεια όταν εκείνος κάνει ό,τι θέλει. Αυτό είναι χειραγώγηση και μπορεί να οδηγήσει σε βίαιη συμπεριφορά.”

4. Επιτρέπει την λήψη καλύτερων αποφάσεων σαν ζευγάρι

“Όταν ζητάμε την άδεια του συντρόφου μας πριν αποφασίσουμε να κάνουμε μικρά ή μεγάλα πράγματα, καταλαβαίνουμε καλύτερα την άποψη του άλλου κι έτσι λαμβάνουμε μια πιο τεκμηριωμένη απόφαση.

Βοηθάμε ο ένας τον άλλο να σκεφτεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ώστε να αποφασίσουμε αν κάτι είναι καλό ή αν είναι σωστή η στιγμή. Κάποια πράγματα σίγουρα είναι πιο σημαντικά από άλλα, αλλά όλα είναι αρκετά σημαντικά για να τα συζητάμε σαν ζευγάρι.”

5. Παραμένεις κομμάτι της ζωής του άλλου

“Δυστυχώς, ακούω για πάρα πολλά παντρεμένα ζευγάρια που δεν συνυπάρχουν σαν ζευγάρι, δεν είναι ο ένας κομμάτι της ζωής του άλλου. Κάποιοι είναι απλά συγκάτοικοι που ζουν διαφορετικές ζωές.

Ξυπνάνε, λένε “γεια”, πάνε στην δουλειά χωρίς να πάρουν ένα τηλέφωνο ή να στείλουν ένα μήνυμα ο ένας στον άλλο όλη μέρα, γυρνάνε σπίτι, πάνε τα παιδιά εκεί που πρέπει, τρώνε βραδινό χωρίς λέξη ή σε διαφορετικά μέρη, ίσως να συναντιούνται με κάποιο φίλο ή επικεντρώνουν την προσοχή τους στα παιδιά το βράδυ, λένε “καληνύχτα” και πέφτουν για ύπνο… σε δύο διαφορετικούς κόσμους… χιλιόμετρα μακριά.

Τι έγινε; Σταμάτησαν να είναι ο ένας κομμάτι των καθημερινών στιγμών του άλλου. Σταμάτησαν να μιλάνε. Σταμάτησαν να προσπαθούν. Υπέθεσαν ότι μπορούσαν να τα κάνουν όλα μόνοι και το έκαναν. Αλλά γιατί να παντρεύεσαι αν θες να είσαι μόνος;”

Εσείς τι πιστεύετε;

πηγή : fanpage

Περισσότερα

Κρυμμένος θησαυρός στον Τιτανικό: Βρήκαν αντικείμενο του πλουσιότερου επιβάτη και το πούλησαν 1.370.000 ευρώ

Νέα Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Nεκρή μητέρα 40ετών στη μέση του δρόμου, είχε καταγγείλει τον σύντροφό της 3 φορές – ΒΙΝΤΕΟ

Κηφισιά: Η συνοδός του σχολικού λεωφορείου που ξέχασαν τον 5χρονο σπάει την σιωπή της: «Είχε μανία να κάθεται στο τελευταίο κάθισμα» – ΒΙΝΤΕΟ