Πασχαλινά Λαζαράκια: Εύκολη συνταγή βήμα-βήμα για το Σάββατο του Λαζάρου!

Εύκολη συνταγή βήμα βήμα για να φτιάξετε παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια ή λαζάρια.

Βάλτε τα παιδιά στο παιχνίδι και συνεχίστε το όμορφο αυτό έθιμο δεμένο με το Σάββατο του Λαζάρου!

Εκτέλεση

Τα παραδοσιακά πασχαλινά λαζαράκια είναι μια εύκολη συνταγή που γίνενται με απλή ζύμη για ψωμί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμη ζύμη για πίτσα ή φτιάχνουμε μόνοι μας τη ζύμη. Αν τελικά χρησιμοποιήσετε την έτοιμη, στο κάθε φύλλο ζύμης βγαίνουν 3 λαζαράκια.

Κατασκευή

Με το ζυμάρι μας φτιάχνουμε ψωμάκια σε σχήμα ανθρώπου σύμφωνα με το σχέδιο στις φωτογραφίες.

Ψήσιμο

Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα πάνω στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τα διακοσμούμε ανάλογα, με γαρύφαλλα για τα μάτια και goji berries ή σταφίδες για το στόμα. Βάζουμε λίγο μαύρο σουσάμι για το κεφάλι.

Τα αφήνουμε σε χλιαρό φούρνο, στους 50 βαθμούς C για 10-15 Λεπτά, να φουσκώσουν ελαφρά.

Διαλύουμε την ζάχαρη στο νερό. Αλείφουμε, χωρίς να πιέζουμε τα φουσκωμένα λαζαράκια, με το ζαχαρόνερο.

Τα βάζουμε σε καυτό φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά, να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Τα αλείφουμε με ένα πινέλο, με πυκνό ζαχαρόνερο 2-3 φορές κατά την διάρκεια ψησίματος, για να γυαλίσουν.

πηγή : argiro.gr

Περισσότερα

Πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Θα ξετρελαθείτε

Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα (Νηστίσιμο )

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργείται η συμμετοχή στα φάρμακα για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ – Τι είπε για τον προσωπικό γιατρό