Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να τυλίγουμε τα τυριά με μεμβράνη τροφίμων!

Μια επικίνδυνη συνήθεια που πρέπει να σταματήσετε.

Τα τυριά είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που αγοράζεται σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνονται, για αυτό και πρέπει να συντηρείται σωστά.

Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του.

Πολλοί από εμάς για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, αντί να το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ.

Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.

Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά.

Μόνο πέρσι διαπιστώθηκαν 214 δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.

πηγή : athensmagazine.gr

Περισσότερα

Τι κάνουν στον θυρεοειδή οι τροφές με πολλές φυτικές ίνες

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Πώς να μειώσετε την ορμόνη του στρες (και) μέσω της διατροφής